Lucrul Imaginea Semnul Geta Brătescu

Deschiderea expozitiei: 30 septembrie 2011, orele 18:00  

Lucrul Imaginea Semnul este a treia expozitie personala a Getei Brătescu la Galeria Ivan.

Seria de fotografii realizate in 1974 are ca punct de plecare tipografia/mediul tipografic, continuind tema atelierelor de lucru (Grivita 1964, Ateliere 1971). De data aceasta Geta Brătescu alege decupajul fotografic pentru a explora omologia structurala dintre aparat tehnic si aparat biologic, asa cum este sugerat si in titlul lucrarilor: “natura/moarta=mecanism/viu”.  

„…Geta Brătescu e atrasă de explorarea materialitătii si a calitătii formale a unor obiecte pe care le întâlneste în imediata ei proximitate, fiind interesată, de pildă, de scenografia si atmosfera unui mediu de lucru precum tipografia. Astfel, ea alege să fotografieze obiecte din tipografie, reprezentând, <<părti ale masinilor tipografice>> sau recipiente cu vopseluri, care dobândesc, prin fotografiere, calitatea unor portrete – <<obiectul>>, spune ea, <<te abordează cu o privire fixă si persistentă>>” Magda Radu

Geta Brătescu (n.1926, Ploiesti) traieste si lucreaza la Bucuresti. Cele mai recente participari din 2011 includ ‘L’Internationale’ MACBA – Museu D’Art contemporani Barcelona, ‘Ostalgia’ New Museum New York, ‘Untitled'( 12th Istanbul Biennial), ‘A Complicated Relation-Part 1’ Kalmar Konstmuseum, Suedia, ‘Museum of Desire’ MUMOK, Viena.

Expoziția de la Galeria Ivan este deschisă până pe 30 octombrie și poate fi vizitată în intervalul miercuri-vineri, de la ora 14 la 19, sau sâmbăta, de la 14 la 18.