MIHAIL TRIFAN si ION GRIGORESCU

22 Septembrie – 17 Octombrie 2011

Vernisaj:
Joi, 22 Septembrie 2011, orele 19.00

Locatie:
Club Electro Putere
Calea Bucuresti 56, Craiova

Club Electro Putere aduce impreuna doi artisti experimentalisti din aceeasi generatie dar cu traiectorii de formare si dezvoltare diferite.

Mihail Trifan (nascut in 1946) a absolvit Academia de Arte din Bucuresti iar in prezent traieste si lucreaza in Craiova.
Fara a fi in relatie cu un mediu cultural artistic amplu si pertinent, in care schimbul de idei sa se poata produce cu frecventa si constanta, arta lui Trifan a ramas izolata in unele parti fata de discursul cultural occidental si uneori chiar national.
Lucrarile lui combina cu dezinvoltura pictura, performance, instalatie, obiect si sunet, functionand ca dispozitive ce produc subiectivitate in ideea unei re-singularizari personale si permanente, ramanad constant in zona experimentului.
Cu o destinatie de cercetare si tematizare voit imprecisa, lucrarile lui sunt incarcate de informatie mergand pana la suprasaturatie, haos si autodistrugere, producand un discurs de genul Dada-Kitsch in care se combina forme si semne inspirate din istoria recenta a artelor vizuale cu productia de semne si imagini a pietei de consum.

Ion Grigorescu (nascut in 1945) face parte dintre artisti romani conectati frecvent la discursul artistic occidental, fiind in permanet dialog cu artisti si insitutii din alta parte.
Transformarile cu care opereaza Grigorescu, urmarind influentele discursului artistic provenit din Vest, merg dincolo de experienta artei actioniste, de care era interesat in mod direct si pe care o experimenta in secret.
Lucrarile lui trateaza subiecte ce devanseaza conceptualismul vestic, site-specific sau auto-observatia, ele interogheaza componentele politice, sociale si economice, care constituie conditiile institutionale ale artei, atat in forma lor actuala cat si in contextul lor evolutiv.

Mihail Trifan

Expozitii solo: 1996 – Teatrul National Craiova; 1988 – Galeria Eforie, Bucuresti; 1983 – Galeria Arta, Craiova.
Expozitii de grup: 2011 – Muzeul de Arta Arad; 2008 – Expozitie de desene, Galeria Arta, Craiova; 2006 – Salonul de Iarna, Muzeul de Artă Calafat; 2005 – Salonul Municipal, Muzeul de Artă Craiova; 2004 – Artă contemporană, Galeria Artis, Bucuresti.

Ion Grigorescu

Expozitii solo: 2011 – Horse, Men Market, Friedrichshof Sammlung; 2010 – Galeria Gregor Podnar, Berlin; 2009 – In the Body of the Victim, Muzeul de Arta Moderna, Varsovia.
Expozitii de grup: 2011 – Performing History, Bienala de Arta de la Venetia; 2011 – Out of Place, Tate Modern, Londra; 2007 – Documenta 12, Kassel; 1998 – Out of Action, MOCA Los Angeles; 1994 – Bienala de la Sao Paolo.

Foto credit: Mihail Trifan, foto: Zoela Trifan