Personaj constructiv, generos, plin de initiaţive de grup ( şase ediţii de „salon” Erotica, anul acesta itinerat şi la Bucureşti), Dragoş Pătraşcu (n.1954) s-a implicat în conducerea breslei, a trecut printr-un doctorat în estetică analitică şi formează studenţi şi masteranzi în grafică la Universitatea “G. Enescu” din Iaşi.

Hârtia albă i-a fost atât de familiară încât a transformat-o în aşternutul stării a treia, între vis şi diurn. Desenul fantasmatic a devenit un fapt cotidian pentru Dragoş Pătraşcu. Selecţia de peste un deceniu şi jumătate pregătită pentru simeza I.C.R.- Bucureşti aduce şi nivelul obiectual al imaginarului său borgesian. Colajul-asamblaj instalaţionist continuă reveria fluidă a liniei, care visează la o trasare fără întrerupere, ca o răsuflare în imagini. – Aurelia Mocanu

„Este o adevărată aventură, oricât de demonetizat ar putea suna termenul – declară Pătraşcu- să treci de la linia barocă, cea care umple fără limite spaţiul cu „poveşti”, la linia de tip oriental, al cărei duct vibrează pregnant într-un spaţiu gol, ajungând la linia-unică (desenul dintr-o linie) sau la linia „în spaţiu”, prezentă în instalaţii, în intervenţiile cu obiecte asupra unei lucrări sau chiar în desene cu obiecte. Linia a însemnat pentru mine şi un imens travaliu tehnic, de stăpânire a meşteşugului, pe urmă de reinventare a lui, într-o continuă căutare a noi forme de expresie. La capătul drumului, în prezent, am ajuns la desenul dintr-o singură linie.”