DAN TUDOR TRUICA

UNIUNEA ARTISTILOR PLASTICI DIN ROMANIA

INVITAŢIE

ANUALA DEZNADEJDEI

LA CAPATUL TARII – OMAGIU UAP

Editia a II-a, 2011

PREAMBUL

ANUALA DEZNADEJDEI a reprezentat anul trecut un experiment de 72 de ore, timp in care am incercat si reusit sa adun 36 de artististi plastici profesionisti (pictori si sculptori),  devenind un eveniment cu totul special atat prin format cat si prin diversitatea lucrarilor prezentate pe simeze.

Doresc sa continui acest proiect si sper ca in acest an, 2011, sa captez si mai mult interesul colegilor de breasla, intr-o definire cat mai revelatorie, argumentata pe calitatiile intrisece ale lucrarilor prezentate dar si pe coordonata moralo-probatorie a participantiilor.

Va rog sa intelegeti ca aceasta manifestare, spre deosebire de alte manifestari in care sunt implicate autoritatile statului si sponsori puternici, este realizata printr-un efort personal dezinteresat, din dorinta de a creea acel deziderat comun: cunostere si comunicare neingradita pe simeze.

In acest an manifestarea va fi gazduita de Muzeul Farului Vechi Sulina si Biblioteca Oraseneasca Sulina, in perioada 12 – 18 sept.2011. Manifestarea este conexa TABEREI DE CREATIE SI DOCUMENTARE “TRUICART” SULINA 2011 iar partcipanti la tabara vor fi scutiti de taxa de partcipare.

***

Avem onoarea de a vă invita la ANUALA DEZNADEJDEI, editia a II-a, 2011. Vă facem cunoscut că, pentru a participa, trebuie să trimiteţi lucrările prin curierat, de preferat Fan Courier, (exclus posta) sau să le aduceţi  IN PERIOADA 27.09 – 01.10.2011, ORELE 11-18, în STRADA DOAMNEI NR.5, ETAJ 3, ATELIER 12, SECT.3, BUCUREŞTI – DAN TUDOR TRUICĂ.

Tema

ANUALA DEZNADEZDEI

LA CAPATUL TARII – OMAGIU UAP

ANUALA DEZNADEJDEI reprezinta acea stare sufletească extrem de apăsătoare specifică omului care nu mai are nici o nădejde, nici o speranta, în rezolvarea sau îndreptarea unei situații. Tema propusa va fi perceputa ca pretext emotional, deznadejdea constituind in cazul artistului plastic profesionist roman o durere iminenta.

Astept din partea artistilor participanti lucrari de o deosebita valoare, reprezentative pentru ei, lucrari care sa demonstreze ca elitele pot exista pe simeza si la capatul tarii …

CONDITII DE PARTICIPARE

  • Expozitia este deschisa membrilor UAP din Romania, studenţilor (ultimul an), masterat, doctorat şi asolvenţilor Universităţilor de Artă din Romania.
  • PICTURA – este acceptata o lucrare cu latura mare de minim 40 cm si maxim 70 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
  • GRAFICA – este acceptata o lucrare cu latura mare de minim 40 cm si maxim 70 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.
  • TAPISERIE – este acceptata o lucrare cu latura mare de minim 70 cm si maxim 100 cm, încadrate şi cu sistem de prindere.

Lucrarile vor conţine pe verso datele personale: nume, prenume, titlul lucrării, dimensiune, material, tehnică, anul realizării, adresa, număr de telefon şi e-mail.

Taxa de participare este de 30 RON.

Fiecare participant va primi un CD si un pliant.

Nota : Aceasta sumă este necesară pentru diversele cheltuieli legate de protocol, pliante si alte materiale utile realizarării panotărilor. Lucrările vor fi preluate pe baza unui bon de predare-primire. Uniunea Artiştilor Plastici nu este implicată financiar sau organizatoric, Dan Tudor Truica asumandu-şi întreaga responsabilitate asupra evenimentului.

Persoana de contact:

Dan Tudor Truica – curator general:

  • e-mail [email protected]
  • telefon 0766.790.094, 0729.641.197
  • un eveniment prezentat pe facebook

TABARA DE CREATIE SI DOCUMENTARE

“TRUICART”

SULINA 2011

Mi-am propus ca in 2011 sa organizez, alaturi de tabara de creatie de la Asprovalta, Grecia la care participa 20 de artisti plastici si de tabara de la Balchik la care au participat 28 de artisti plastici, TABARA DE CREATIE SI DOCUMENTARE “TRUICART” SULINA 2011,  pentru a putea realiza la finele acestui an si inceputul anului urmator o serie de expozitii itinerante cu lucrari realizate in cadrul acestor trei tabere.

Perioada acestei manifestari este 12 – 18 sept. 2011 (6 nopti).

Cazarea va fi in case traditionale cu pat matrimonial, doua paturi sau cu doua paturi matrimoniale. Toaletele, civilizate, se afla la comun, doua pentru patru camere. Masa poate fi realizata de gazda, la cerere, in functie de preferintele participantilor cazati in respectiva unitate.

Pretul acestei manifestari este de 380 ron si include transport cu trenul Bucuresti – Tulcea, transport vapor Tulcea – Sulina, ambele dus intors si cazare 6 nopti.

Optional se pot organiza deplasari cu salupa in padurea Letea pentru a vedea ultimii cai salbatici din Europa sau se pot organiza diferite activitati: pescuit, peisaj pe grinduri sau direct de pe salupa pe canale izolate, etc.

Locul se considera rezervat in momentul achitarii integrale a sumei data limita fiind 25 aug. 2011.

Pentru detalii va rog sa ma contactati.

P.S.: In acest moment mai sunt disponibile 16 locuri.

Cu stima,

Dan Tudor Truica – curator general.

tel.: 0766.790.094, 0729.641.197

e-mail: [email protected]