Chisinau 2030 – apel de participare

http://chisineu.wordpress.com/2011/07/26/chisinau-2030/

Asociatia Oberliht face apel catre reprezentantii diferitor domenii artistice dar si celor apropiate arhitecturii si urbanismului, istoriei, sociologiei si antropologiei s. a., sa se alature grupului de lucru in cadrul caruia, in perioada 9-19 august 2011, intr-un mod colectiv, va fi pusa in discutie si dezbatuta situatia degradanta in care a ajuns patrimoniul cultural din Chisinau, si se va incerca elaborarea unei viziuni comune pentru Chisinaul din anul 2030 in vederea reabilitarii ulterioare a centrului istoric.

Astfel dorim sa accentuam faptul ca patrimoniul istoric, arhitectural si arheologic reprezinta un bun public – o componenta importanta a spatiului public, care la rindul sau apartine tuturor.

Actiunea se inscrie in cadrul proiectului „Identitatile Chisinaului”, organizat cu prilejul manifestarilor autoritatilor municipale dedicate celor 575 de ani de la prima mentionare documentara a Chisinaului. Cele mai reusite proiecte vor fi premiate si prezentate in cadrul unei expozitii pe parcursul lunilor septembrie – octombrie 2011.

Invitatia este lansata in baza Concursului de proiecte privind reabilitarea patrimoniului cultural „Chisinaul istoric – anul 2030”. Apelul intergral poate fi accesat la acest link: http://www.miscareaeuropeana.md/index.php?n=39

Activitatea va demara cu o serie de intilniri cu experti din diferite domenii, care vor putea raspunde la intrebarile formulate in cadrul grupului.

ACTIVITATI

9-12 august – program de intilniri cu expertii din domeniul protectiei patrimoniului arhitectural, cercetatori stiintifici, istorici, curatori, economisti etc.

loc: Chisinau (locatii diferite)

16-19 august | 16:00-19:00 – lucrul in grup asupra elaborarii unei viziuni colective pentru Chisinaul din anul 2030

loc: ARThotel (str. Gh. Asachi 53/1, lit. “A”, Chisinau: http://arthotel.oberliht.com/map)

Doritorii de a se alatura grupului de lucru sint invitati sa expedieze o scurta scrisoare de motivatie (pina la 100 cuvinte) in care sa fie mentionata, printre altele, o problema identificata in relatie cu procesul de degradare a partrimoniului cultural din Chisinau, insotita de Curriculum Vitae si datele de contact (telefon, email) pe adresa: [email protected]

Data limita de depunere a candidaturii de participare este 5 august 2011. Persoanele selectate vor fi anuntate pe data de 8 august 2011.

partnererii proiectului:

Directia Cultura a Primariei municipiului Chisinau

Asociatia Nationala a Tinerilor Istorici din Moldova

Grupul Civic pentru Patrimoniu Cultural

Vladimir US
CHIOSC   |   director de proiect
http://chiosc.oberliht.comhttp://arthotel.oberliht.com http://oberlist.oberliht.comhttp://chisineu.wordpress.comhttp://bucuresti68.wordpress.com http://www.facebook.com/Oberliht
Proiectul CHIOSC este realizat cu suportul financiar al Fundatiei Culturale Europene http://www.eurocult.org