Fundatia Calea Victoriei va invita joi, 4 august, la o discutie despre jurnalism, curaj si creativitate. Ne intalnim la ora 19.00, la Clubul Taranului, cu editorul Decat o Revista, Cristian Lupsa, sa aflam cum s-a nascut – si ce vrea – cea mai bine scrisa si editata revista din tara.

DoR e un trimestrial care publica povesti despre cum traim azi. Folosind eseuri, jurnalism narativ, ilustratie si fotografie, DoR aprofundeaza o varietate de subiecte pe care le discutam acasa, la munca sau la bere: schimbari sociale, tendinte culturale, decizii personale.

Veti afla cum s-a nascut DoR si ce inseamna ca faci jurnalism independent intr-o piata media superficiala, confuza si amenintata cu irelevanta. Prezentarea va fi urmata de o sesiune de intrebari si raspunsuri la care va participa toata echipa DoR.

Iata un fragment din povestea pe care o veti auzi:

“Ne-am intrebat cum ar fi sa facem o revista asa cum ne dorim noi. Fara presiunea departamentului de business, fara target impus. Cu texte-spectacol si vizual slefuit. Apoi am inceput sa propunem nume. Nu mai tinem minte nici unul inainte de Decat Revista. Aici s-a aprins un bec; apoi i-am adaugat un o.

Am decis ca e un nume perfect pentru ca vorbea despre o tendinta contemporana, cum trebuia sa faca toata revista. Era putin obraznic, dar si corect in sintagma “citesc Decat o Revista”. Aveam si scuza s-o publicam doar o data, ca sa ne dovedim atat noua, dar si industriei, ca se poate. Ca din respect pentru jurnalismul de calitate si designul creativ poti scoate o revista in care sa te pierzi citind.”

* Taxa de intrare include un exemplar la alegere din DoR.

Data: 4 August 2011, ora: 19:00

Locul desfasurarii: Clubul Taranului, sos. Kiseleff 3, intr. Monetariei

Lector: Cristian Lupsa

Cost: 25 RON (taxa include o revista)

Inscriere la [email protected]