Havasi, cel mai rapid pianist al lumii, se va afla toamna aceasta pentru prima data la Bucuresti in cadrul unui spectacol grandios – Symphonic Red Concert Show! Show-ul reprezinta o productie monumentala ce reuneste pe aceeasi scena peste 100 de artisti din intreaga lume, publicul fiind purtat intr-o aventura impresionanta, o creatie muzicala fara precedent a virtuosului Havasi. Organizat de Amphitrion, Symphonic Red Concert Show va avea loc pe 15 noiembrie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Peste 50 de instrumentisti, un cor impresionant acompaniat de tobosari japonezi, instrumente exotice, 15 solisti de exceptie din intreaga lume si maiestria celui mai rapid pianist al lumii reprezinta esenta proiectului Symphonic Red Concert Show, un spectacol fascinant conceput de insusi Havasi. Recunoscut drept unul dintre cei mai talentati compozitori si interpreti ai noii generatii, detinator a 7 discuri de platina, Havasi a cautat mereu sa inoveze reteta clasica a unui concert de pian, abordand nenumarate stiluri muzicale. Nu doar emotionantele sale compozitii reuseau sa uimeasca spectatorii ci si abilitatile native care l-au ajutat sa fie recunoscut in noiembrie 2009 drept cel mai rapid pianist al lumii, stabilind astfel un nou record mondial. Fascinat de combinatiile inedite de instrumente si culturi muzicale diferite, Havasi a construit in timp un spectacol eclectic desavarsit ce reuneste peste 100 de artisti sub un singur nume: Symphonic Red Concert Show. Spectacolul are la baza o suita impresionanta de compozitii nascute dintr-o fuziune de stiluri si sonoritati diverse, interpretate magistral de artisti reuniti din toate colturile lumii, care prin propria lor cultura reusesc sa dea o amprenta personala fiecarei partituri. Greu de incadrat in parametrii unui singur stil muzical, creatia lui Havasi este sinonima si cu aparitia unui nou gen de muzica pe care chiar managerul trupei REM l-a descris simplu drept world classical music –  o imbinare de ritmuri clasice si pop, new wave si world music. Symphonic Red Concert Show reprezinta una dintre cele mai grandioase productii ale momentului, in care imagini uluitoare insotesc trairile muzicale in timp ce sute de lumini pulseaza in ritmurile muzicii. Show-ul este aclamat de public, artisti si critici deopotriva: “Sypmphonic Red reuseste sa te cucereasca din primul moment fara a te pierde pentru nici macar o secunda. Are o forta nebanuita care te face efectiv sa plutesti! Este o experienta ametitoare!” (Géza Hajnal), “Realitatea a depasit orice imaginatie! Muzica lui Havasi reuseste sa inspire armonie perfecta penduland intre extremitati: blanda dar salbatica in acelasi timp,  proaspata dar matura, reala dar fantezista!” (Ágnes Hidasi), “The Symphonic Red Concert te lasa pur si simplu fara suflare! Exact asa cum este descris, show-ul acesta este o experienta unica, de neratat! ” (Adrienn Bauer).

Una dintre cele mai mari productii muzicale gazduite vreodata de scena Salii Palatului va putea fi vazuta pe 15 Noiembrie, biletele fiind disponibile incepand de joi, 28 iulie, in reteaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, libraria Mihai Eminescu, Sala Palatului sau online, pe www.myticket.ro si vor avea preturi cuprinse intre 100 si 300 de lei.

Trailerul spectacolului poate fi vizualizat aici:

http://www.youtube.com/watch?v=Oq53FrDNLxE