Axa Art are deosebita placere de a va invita sa vizitati expozitia de pictura a artistului Costin Brateanu. Expozitia insumeaza lucrari realizate pe parcursul taberei de creatie de la Bata  (24 iunie-31 iunie 2011).

O poetică a scurgerii, a trecerii apei deasupra unei materialităţi informe, pământ, nisip, cadru teluric,  este exprimată cu gingăşie, discreţie, emotivitate rafinată de Costin Brăteanu. O  materialitatea  ştearsă  prin acţiunea apei dar devenită proteică sursă de inspiraţie plastica şi cu o simbolică fastuoasă. Lucrările dau impresia unui ecran pe care se proiectează  indicii vagi ale existentului mediat în dimensiunea artistică. Este o proiecţie a timpului pe coordonatele paradigmaticului, păstrând doar urma trecerii ca o suita de notaţii emotive, a căror intensitate  trăieşte prin colecţionarea  formelor insesizabile, a urmei, ce poate deveni simbol, dar se  mulţumeşte a  semnaliza doar trecerea, contactul  în spaţiu cu formele reamintirii evenimentului.  Lucrările sunt meditaţii asupra  existenţei  vieţii ca o suită de împliniri fericite, o extensie a  tandreţii şi intimizării atenuând prin expresia intimizării un produs cultural ce este consacrat     emoţiilor copleşitoare.

Calin Chincea

Expozitia poate fi vizitata la sediul axa art S.R..L.Timisoara, strada Lucian Blaga nr. 8, de luni pana sambata intre orele 9-18.