Galeriile de Artă „Ion Neagoe” – C.C.D. Iaşi găzduiesc expoziţia de pictură „Ritmurile vieții” în perioada 8 – 30 iulie 2011.

Evenimentul expozițional propune o selecție salutară de lucrări semnate artista Elena Pruteanu – Samburic din Republica Moldova.

Absolventă a secției de Arta Decorativă – promoția 1993, din cadrul Institutului de Stat al Artelor Chişinău, Elena Pruteanu – Samburic se numără printre cei mai cunoscuți și talentați artiști basarabeni cu un palmares expozițional impresionant.

Lucrările propuse de artistă în cadrul expoziției personale sunt dimensionate de rafinament și eleganță, exercițiul vizual fiind  particularizat de combinarea extraordinară a culorilor și a tehnicilor experimentale proprii. Universul viu al  creației artistei deschid noi orizonturi consumatorilor de artă.

Expoziția este desfășurată în cadrul proiectului internațional „Arta fără frontiere” și este organizat de Casa Corpului Didactic Iaşi în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, Uniunea Artiștilor Plastici din Republica Moldova, Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” Chișinău – Facultatea de Arte Plastice și Design și Ambasada României din Republica Moldova.

Expoziția va fi vernisată pe data de 8 iulie 2011- orele 14. 00 de președintele Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași, profesor univ. dr. Constantin Tofan, lector univ. dr. Horia Costin Chiriac și prof. dr. Teodor Hașegan.