Sîmbătă, 2 Iulie, ora 15.00, Biserica Zlătari – Calea Victoriei, nr. 12, colţ cu Stavropoleos:
La ceasul de taină al împlinirii rînduielilor şi bucuriilor împreună,
vă invităm la primul,
sperăm, dintr-un lung şirag
Botez Intercultural Anthropoesis


Gheţurile comunicării interculturale vor fi topite

de către Tudora, un bebeluş aromâno-maghiaro-român, împreună cu naşii George Vrana şi Ana-Maria Vinţan,
o familie aromâno-română ce inspiră Poesis-ul Balcanilor
 
Sîmbătă, 2 Iulie, ora 19.00, Gradina Green Hours:

Experiment urban

Dupa botezul in biserica, tachinind totusi “bisericutele”, la ceasul de taina al serii va invitam la un Botez Intercultural Anthropoesis – Hora Urbana, un experiment metaforic, deschis si convivial. Inca sperind sa cream acea familie de prieteni deschisa intercultural si interdisciplinar, va invitam sa sarbatorim impreuna cei 2 ani ai programului Ecologie Urbana in cadrul caruia impreuna cu prietenii si organizatiile prietene s-au creat proiectele: Anthropoesis Sounds and Visions; Intre Lumi. Matache-Cismigiu; Bucurestiul Intercultural, Hora Urbana; Anthropoesis Intercultural Fusion; Festivalul Anthropo-Art (3 editii), campania Solidaritate Urbana, recentul atelier interdisciplinar Bucuresti Alternativ, etc. Dorim sa ii reunim pe cei care au participat, dar si pe toti cei pasionati de aceste teme, intr-un eveniment liber, poate mai putin obisnuit, dar pe care tocmai de aceea il facem:
Botez Intercultural Anthropoesis – Hora Urbana: un fusion de muzica, visuals si dans “contemporan” care imprieteneste oameni, culturi si perspective diverse, repertorii rare (inclusiv experimentale, balcanice, aromanesti/armanesti, macedonene, ceangaiesti, vlahe/rumanesti, basarabene, secuiesti, evreiesti, etc.) si formule acustice inedite (cavale, cobza, fluiere, contrabas, vioara, percutii, clarinet, drimba, tilinca, etc.) . 
Detalii:
http://www.youtube.com/watch?v=_l0-mhIyjeA

http://www.youtube.com/watch?v=ZHkdha6AZ3A
“Daca e adevarat ca eternitatea s-a nascut la sat, atunci cu siguranta in zilele noastre ea s-a mutat la oras. Se pare ca s-a instalat in asteptarile din trafic, in infinitul mall-urilor si shopping-urilor, in poluarea spatiului public si degenerarea patrimoniului construit, in agitatie, in aglomeratie, in blazare…

Ne propunem sa exploram creativ posibilele determinari reciproce dintre: pe de o parte reperele “traditionale” si “patrimoniale”, traite astazi cel mult in forme reziduale, marketizate sau desuetizate, si pe de alta parte, cotidianul urban, trait de multi intr-un prezent in care nimeni nu mai are timp de nimic si cu atit mai mult de mediul in care traieste.

Cautam un moment de tihna urbana, impreuna, in care comunicarea interculturala si interdisciplinara sa poata respira prospectiv si performativ, in sensul regindirii unor forme noi ale relatiei dintre ceea ce a fost si ceea ce este.”

Together! It’s natural, it’s cultural, it’s posible