Corespondenta de la  New York, trimisa de  artista Florica Prevenda

WHITNEY MUSEUM FOR AMERICAN ART

Muzeul a fost fondat in 1930 de catre Gertrude Vanderbilt Whytney (initiativa privata) si este dedicat exclusiv, artei amricane. Alaturi de colectia peranenta, programul expozitional al muzeului cuprinde anual, proiecte curatoriale  care incearca sa ilustreze complexitatea si drumul parcurs de arta americana in secolul XX dar si inceputul mileniului trei, prin prezentarea unor expozitii de grup sau individuale de mare tinuta.
Muzeul este un exemplu asupra inteligentei cu care un popor a inteles sa-si promoveze arta.
In viitorul apropiat, muzeul se va muta de pe Madison Avenue intr-o cladire conceputa de celebrul arhitect Renzo Piano, situata intre High Line si Hudson River Park, demna de mileniul trei, total adaptata total provocarilor acestuia.

Dat fiind faptul ca mi s-a permis sa fotografiez doar intr-o singura expozitie, va voi trimite cateva imagin din aceasta.

Cory Arcangel
“Pro Tools”

Mijloacele de exprimare ale artistului sunt legate de produsele tehnologiei dar si cele traditionale: jocuri video, video, sculpturi cinetice, print,  desen. Lucrarile lui sunt fie mari proiectii avand ca subiect jocurie de bowling din anii ’70 si pana astazi, fie suprafete printate, viu colorate, fie desene.