Marți, 21 iunie 2011, de la ora 11.00, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, București) va avea loc o conferință de presă în cadrul căreia va fi prezentat proiectul TalkingAboutBorders.eu Drama Competition, derulat de Ministerul Afacerilor Europene și Internaționale din Austria și PEN-Club Austria în parteneriat cu Institutul Cultural Român și coordonat de regizorul Christian Papke.

Lansat în 2005, concursul se desfășoară anual într-o țară din Europa de Est. În 2011, proiectul este adresat dramaturgilor români, invitați să participe cu o piesă inedită pe tema „Talking About Borders: The Life Experience in Times of Changes“. Piesa câștigătoare va fi montată în Germania, iar autorului i se va decerna un premiu în valoare de 3500 de euro.

În contextul acestui proiect, regizorul Christian Papke va monta o piesă austriacă în cadrul stagiunii Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Timișoara.

La conferința de presă vor lua cuvântul regizorul Christian Papke, inițiatorul și coordonatorul proiectului, Karin Cervenka, directoarea Forumului Cultural Austriac și Irina Ionescu, directoarea Direcției Generale Institute Culturale din Străinătate din cadrul ICR.

Jurnaliștii sunt rugați să confirme participarea la întâlnire prin e-mail la [email protected] sau telefonic la nr. 031 7100 624.