Institutul francez din Timişoara, Muzeul de Artă Timișoara şi Raluca Lungu

au plăcerea să vă invite duminică, 19 iunie, ora 17

la vernisajul expoziţiei

GRAŢIE ŞI FORŢĂ

– expoziţie dedicată lui Cosmin Lungu –

Curatori: Ana Adam şi Claudia Mandi

„Îmi place să leg oamenii de idei”, a declarat într-un interviu Cosmin, iar lucrul acesta a continuat să-l facă şi după ce s-a dus mult mai aproape de curcubeu, căci el este cel care a făcut posibil ca acum, 35 de oameni (artişti plastici, scriitori, jurnalişti, editori sau pur şi simplu prieteni) să se adune laolaltă.

Ideea, de data acesta, i-a aparţinut lui Eric Baude, directorul Institutului Francez din Timisoara, care, înainte de a-şi încheia mandatul în oraşul nostru, a vrut să facă ceva în amintirea lui Cosmin. În urma acestei idei s-a născut un întreg proiect, a cărui derulare a început în iarnă, proiect care îşi propune să abordeze cu sinceritate, curaj şi lumină acest adevăr: Cosmin nu mai este printre noi, iar povestea lui ne face să medităm asupra iubirii, suferinţei şi a trecerii.

Deşi contrastante, graţia şi forţa exprimă esenţa a tot ceea ce înseamnă încercarea majoră a suferinţei: graţia de a da sens vieţii, forţa de a merge înainte, graţia de a rămâne în iubire, forţa de a ne putea despărţi, graţia de a plânge, forţa de a înţelege. Dar, pe lângă asta, este vorba şi de graţia oamenilor care au intrat în proiect de a se apropia de temele propuse şi forţa lor de a exprima ceea ce simt în legătură cu toate acestea.

Expoziţia va putea fi vizitată în perioada 19 iunie – 3 iulie 2011

VERNISAJ : DUMINICĂ, 19 IUNIE, ORA 17

În dechidere vor vorbi Marcel Tolcea, Eric Baude şi Robert Şerban.

Muzeul de Artă (Piaţa Unirii)