Uniunea Artiştilor Plastici din România în parteneriat cu Librăria Cǎrtureşti vǎ invitǎ la lansarea numǎrului 1/2011 al revistei ARTA vineri 17 iunie la ora 17 la libraria Cǎrturești Verona de pe bulevardul Magheru.

ARTA este o revistă trimestrială de arte vizuale editată de Uniunea Artiştilor Plastici din România. În format mare, cu 17O de pagini de text şi numeroase reproduceri color, revista intenţionează să fie o tribună profesionistă şi reprezentativă a mediului vizual românesc.

Tema numărului actual este arta în spaţiul public. Interfaţă între comunitate socială, urbanism şi politică, pe de o parte, şi proteica vizualitate contemporană, pe de altă parte, arta în spaţiul public a devenit un concept foarte prizat de artişti şi teoreticieni pe plan internaţional, dar şi o prezenţă vizibilă şi simptomatică sociologic şi cultural în oraşele româneşti.

Alte rubrici: proiecte curatoriale, expoziţii din ţară şi din străinătate, eseuri, dosare de artist, interviuri, piaţa de artă, ancheta de artă, istorie artistică recentă, cartea de artă, info.

Revista se  găseşte pe piaţă în librăriile Cărtureşti şi Humanitas şi în reţeaua de difuzare de presă Hachette.