Have a nice Trip

LANSARE FORMAJE NR.3

In noaptea alba a galeriilor, 10 iunie, Formaje – the essential Romanian artfiles, revista patrata, va provoaca la un trip vizual, auditiv si intelectual cu lansarea celui de-al treilea numar, in patru locuri diferite.

Totul incepe la ora 15:00 la casa de pe strada Virgiliu nr. 16 cu lansarea oficiala a Formaje no. 3, deodata cu vernisajul expozitiei foto a artistilor prezenti in paginile revistei, graffiti si live painting cu Aib, Alexei, Last, Allan Dalla si Kero si o galerie kendama.

Apoi atentia se muta inspre coloanele de la Humanitas Kretzulescu – calea Victoriei 45 – unde, incepand cu ora 22 :00, Dragos Epure, Kero si Allan Dalla pun la cale un experiment vizual unic cu desen, panze, neoane UV, proiectii si origami.  Evenimentul va marca si Noaptea Cartilor Deschise in librariile Humanitas.

Tot pe Calea Victoriei, la numarul 120, in Green Hours, de la 23, vor avea loc expozitia foto a lui Adrian Oprea, artist prezent in primul numar al revistei patrate, si proectii video marca Formaje TV. Concomitent, la fosta Cofetarie de pe strada Louis Pasteur nr.1, cei pasionati de street-art se vor putea delecta cu galeria pusa in picioare de Erps, Allan Dalla, Kero, Suflo, HomeBoy si LTS.

Dupa miezul noptii, tripul revine in Virgiliu 16 pentru petrecerea Formaje, animata pana dimineata de Evolution WORX.

In numarul trei al Formaje gasesti manifestări ale contemporanului în fotorgafie, pictură, street art, film, muzică, arhitectură și îmbinările armonioase dintre ele. Pe langa artistii care expun in paginile revistei ti-am pregatit si interviuri interesante cu actrita Ofelia Popii, Karpov&Kasparov, Paramongols si arhitectul Dragos Epure, poezie si un dosar despre monumentele uitate din tara noastra.

Formaje – the essential Romanian artfiles este un manifest bilingv (romana/engleza) de 160 de pagini pentru arta contemporana romaneasca, veridica si nealterata. Aparut initial in 2009, proiectul a revenit in forta pentru a  aduce in antentia publicului o serie de lucrari care pun in lumina, imagistic sau conceptual, manifestari ale culturii, subculturilor sau contra-culturilor. Exprimarea libera, originalitatea, diversitatea instrumentelor si incurajarea initiativei artistice sunt numai o parte din principiile urmarite in selectarea artistilor ce vor contribui la indexarea fisierelor de arta Formaje. Revista sustine conturarea unei paradigme cu care publicul tanar se identifica sau cauta sa se identifice. De asemenea, Formaje doreste sa combata prejudecata conform careia arta este produsa de grupuri elististe si consumata tot de catre acestea.