Artista japoneză Keishun caligrafiază pe trupuri feminine, pe 10 iunie în cadrul show-ului caritabil Through Time: Japan Stories
Bucureşti, 8 iunie 2011: Tânăra artistă japoneză YURIE, supranumită si KEISHUN
(圭春) va susţine în Bucureşti, pe 10 iunie, a.c., o reprezentaţie de shodo (caligrafie tradiţională japoneză) pe trup de femeie, în cadrul show-ului fusion caritabil, Through Time: Japan Stories.
Spectacolul va avea loc cu începere de la ora 21:00, în Fratelli Studios şi va aduce pe aceeaşi scenă Trupa Sistem şi cinci dintre cei mai renumiţi artişti japonezi, printre care se află şi Keishun.
Reprezentaţia tinerei artiste japoneze va fi o premieră pentru România
Keishun este renumită în Japonia, fiind cunoscută drept promotoarea genului de show care implică transpunerea caligrafiei tradiţionale pe trupul uman.
Artista a debutat în show-uri de caligrafie pe corp înca din 2007, cu timpul reprezentaţiile sale începand să se desfăşoare în lounge-uri de renume din Japonia. Din 2009 a început să iniţieze show-uri de caligrafie pe trup dincolo de graniţele Japoniei, colaborând cu artişti cunoscuţi în arta body painting-ului. (Demonstraţie de shodo pe trup, susţinută de Keishun – http://www.youtube.com/watch?v=IPPKUJ30d6s&feature=grec_index )
Exotism, senzualitate şi percuţie în show-ul unor renumiţi artişti japonezi
Keishun îmbină tradiţia, exotismul şi senzualitatea japoneză, pictând în spectacolele ei atât pe femei cât şi pe bărbaţii îmbrăcaţi cu minimum de haine.
Prin arta sa, caligrafa trece dincolo de limitele convenţionalului. În show-ul de pe 10 iunie, de la Bucureşti, Keishun va scrie caractere japoneze pe trupurile unor tinere modele românce.
Caligrafa japoneză ridică, astfel, la rang de spectacol, caligrafia tradiţională, considerată una dintre cele mai populare forme de arte frumoase din Japonia.
Evenimentul Through Time: Japan Stories, în cadrul căruia Keishun îşi va manifesta calităţile de caligrafă este organizat în scop caritabil de către creative library BUCUREŞTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University (CLB), Centrul de Studii Româno-Japoneze (CSRJ) şi J-Wind Creative Consultants.
Toate donaţiile care vor fi făcute în cadrul evenimentului prin acţiuni ad-hoc de strângere de fonduri se vor îndrepta către societăţi caritabile implicate în ajutorarea copiilor din zonele afectate de cutremurul din 11 martie din Japonia.
Show-ul Through Time: Japan Stories va aduce în atenţia publicului nu numai arta lui Keishun, ci şi alte reprezentaţii de percuţie neconvenţională, trance, electro şi muzică tradiţională japoneză. Astfel pe scenă vor mai urca trupa SISTEM, dar şi cei mai în vogă tineri muzicieni japonezi, Takumi Kato, interpret la taiko (tobe tradiţionale japoneze) şi Tokyo Getto Shamisen (Atsushi Sagata, cântăreţ la shamisen electric, un instrument tradiţional japonez cu coarde).
Spectacolul de la Fratelli Studios va fi în întregime onorat şi coordonat de invitatul special al serii, actorul japonez Rome Kanda. Kanda este unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori de show-uri TV de divertisment din Japonia şi gazdă a emisiunii de televiziune I Survived A Japanese Game Show, ce rulează în prime time la postul american ABC şi care este difuzată în întreaga lume.
Intrarea la Through Time: Japan Stories este liberă. Rezervările pentru show-ul din 10 iunie se pot face la numărul de telefon: 0722.233.114 şi în scris, prin e-mail: [email protected]
Despre: SHODO – arta japoneză a caligrafiei – Spre deosebire de caligrafia occidentală care se traduce printr-un stil de scris uniform şi frumos ca linie, arta japoneză a caligrafiei se manifestă prin scrierea de caractere, cuvinte sau concepte care sunt încarcate de emoţiile autorului.
Drept urmare, caligrafiile nipone se transformă, adeseori, în opere de arta individuale si inegalabile, greu de comparat şi greu de apreciat, uneori, de către cei care nu sunt familiarizaţi cu acest gen de manifestare a culturii japoneze. Astfel, caligrafia japoneză nu este numai o simpla artă de a scrie frumos, ci o îmbinare între scris, filosofie şi pictură. Nimic nu este întamplator în shodo. Iniţierea, direcţia, forma şi finalizarea liniilor caracterelor, îmbinarea şi crearea unui echilibru între elementele transpuse sunt deopotriva importante pentru fiecare dintre liniile şi puncte trasate. Chiar şi spaţiile libere au o semnificaţie anume în acest tip de scriere.
Despre: promotorul spectactolului Through Time: Japan Stories – creative library BUCUREŞTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University face parte din Toyota global creative network, o reţea de spaţii creative deschise în Chicago, Bangkok şi Bilbao. Biblioteca îşi propune să creeze un spaţiu de explorare a creativităţii şi originalităţii japoneze. Printre evenimentele organizate în România de către creative library BUCUREŞTI inspired by TOYOTA and the Romanian-American University se numără workshop-uri de origami, kirigami, karaoke, cursuri de creativitate fotografică şi concerte de muzică tradiţională japoneză.
Recent Comments