Fundaţia EIDOS organizează prima ediţie a Slideluck Potshow în Bucureşti. Evenimentul are loc pe data de 16 iunie, la Grădina Verona – Cărtureşti.

Prima ediţie a Slideluck Potshow în România propune un nou concept de eveniment, unde sunt îmbinate gastonomia şi arta vizuală. Participanţii sunt invitaţi să deguste din preparatele special pregătite. Momentul culminant al serii este reprezentat de proiectarea unui material artistic în care vor fi expuse lucrări ale celor mai mari artişti din afară, dar şi ale unor personalităţi locale precum Cosmin Bumbuţ, Alex Gâlmeanu, Cornel Lazaia, Nicolae Comănescu, Roman Tolici.

Evenimentul este deschis tuturor pasionaţilor de artă, iar participarea este gratuită. Înscrierile la eveniment se fac la adresa de mail [email protected].

Slideluck Potshow este o iniţiativă de sprijinire a tinerilor artişti, apărută în urmă cu 10 ani în Seattle. În prezent, Slideluck Potshow este deja o faimoasă organizaţie non-profit în New York, cu filiale în numeroase oraşe din lume.

Evenimentul a fost organizat pâna acum în oraşe precum New York, Londra, Sao Paolo, Milano, Los Angeles, Barcelona, Chicago, Mexic, Copenhaga, Toronto, Sevilia, Seattle, Roma, San Francisco, Madrid, Minneapolis, Stockholm, Rio de Janeiro, Berlin, Detroit, Panama. Acesta este primul an în care acest concept de eveniment, menit să sprijine tinerii artişti, ajunge şi în Bucureşti, cu spijinul Fundaţiei EIDOS.

“Fundaţia EIDOS are ca scop promovarea tinerilor artişti. Vrem ca prin proiectele şi iniţiativele  noastre să punem la dispoziţia artiştilor resursele, contextul şi expunerea de care au nevoie pentru propriile proiecte. Arta & Potol este un astfel de proiect, care adună în acelaşi loc cei mai buni artişti contemporani atât locali, cât şi internaţionali şi cu un public cu un interes deosebit pentru arta contemporană. Oaspeţii vor fi invitaţi într-o călătorie în universul creativ al unor nume sonore ca Alex Gâlmeanu, Cosmin Bumbuţ, Nicolae Comănescu, Roman Tolici etc.”, declară Cristian Movilă, Fondator Fundaţia Eidos.

Fundaţia culturală EIDOS a fost înfiinţată în anul 2009, ca o iniţiativă de a sprijini tinerii artişti. Proiectele şi iniţiativele Fundaţiei Eidos se adresează tuturor pasionaţilor de artă, fiind un centru destinat artei contemporane, care include o galerie de artă, un club al artiştilor români, workshopuri şi alte activităţi.