Între 10 şi 12 iunie 2011, Paspartu participă pentru prima dată în cadrul proiectului Street Delivery.  Pe parcursul celor trei zile, ne alăturăm misiunii Street Delivery de a transforma peisajul urban într-un spaţiu viu şi de a aduce arta mai aproape de oameni.

Conceptul întregului proiect de participare la eveniment porneşte de la variantele date de dicţionar numelui asociaţiei, „paspartu”, semnificaţie asumată „de la propriu la figurat”. Astfel, a rezultat „Paspartu între cheie, cerc şi cadru”, numele sub care se vor desfăşura  toate activităţile organizate pentru cele trei zile.

Vineri dăm startul printr-un „atelier de descuiat minţile”, invităm publicul să participe la un joc de imaginaţie, „Dacă aş fi o cheie aş descuia…”, colectăm chei din locuri demult uitate şi admirăm caricaturile tânărului artist Adrian Trestian. Sâmbătă, pătrundem în cercul artiştilor şi le adresăm cele mai haioase, serioase şi originale întrebări, participăm la un „atelier de creare a unei reviste” şi asistăm la lansarea noului număr rAM. Duminică învăţăm ce putem realiza din lut pornind de la un simplu cadru, alături de sculptoriţa Teodora Vărzaru, realizăm împreună cu Ionuţ Rădulescu „harta unui personaj în cadru urban” şi ne delectăm cu un număr de magie ieşit total din cadru, alături de Vlad Grigorescu.

Sâmbătă, la ora 16:00, la standul Paspartu, are loc lansarea Revistei Arte & Meserii #6. Din stradă, rAM va ajunge în casele voastre, pentru că acum vom avea mai multe exemplare printate pe care le veţi putea obţine în cadrul evenimentului. În acest număr am pregătit un coverstory despre criză şi desen cu Dan Perjovschi, un interviu despre film, regie şi luptători cu Constantin Popescu. Un articol cu indicaţii scenice cu americanii de la Arms and Sleepers,

Dragoş Huluba, de la şcoala generală la nominalizare UNITER, magie, biciclete şi alte nume pe care deocamdată nu le dezvăluim.

Pentru mai multe informaţii legate de program şi locul de desfăşurare accesaţi www.asociatiapaspartu.ro, pagina noastră de Facebook şi contul de Twitter.