dedicat liceenilor bucureşteni

9-27.05.2011

Clubul IMPACT SPIRU al Fundaţiei Noi Orizonturi, în parteneriat cu revista Art Out şi Alex Alexandrescu organizează concursul de fotografie artistică “SPIROBIECTIV” în perioada 9. 05.-27.05.2011.

Partener media: revista Art Out.

www.artout.ro.

Ne propunem să prezentăm şi valorificăm creativitatea în fotografiile liceenilor din Bucureşti prin organizarea concursului, premierea şi expunerea lucrărilor într-un concept curatorial dedicat.

Credem că prin acest concurs vom descoperi şi promova calitatea fotografică, spiritul inovativ şi creativitatea liceenilor bucureşteni.

Eşti pasionat de fotografie?

Participă la concurs, trimite o fotografie la una dintre cele două secţiuni Macro şi Urban/ Emoţii, la alegere, la adresa [email protected], până la data de 24.05.2011.

Noi te premiem şi organizăm o expoziţie cu toate lucrările participante.

Mai mult, lucrările câştigatoare vor fi publicate în revista ART OUT.

Calendarul concursului SPIROBIECTIV, ediţia I, 2011:

9. 05 – 16.05  2011– înscrierea şi primirea lucrărilor

17.05 – 24.05 2011 – repartizarea lucrărilor (preselecţie)

24.05 – 25.05 2011 – jurizarea şi anunţul câştigătorilor

25. 05 – 27.05.2011 – vernisajul şi premierea.

Membrii juriului:

ALEXANDRU CONSTANTINESCU, Director Colegiul Naţional Spiru Haret, Bucureşti

SANDA AMARANDEI – prof. de arte plastice în cadrul Colegiul Naţional Spiru Haret, Bucureşti

CHRISTINA ONE – fotograf, visual artist, studentă anul II Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia Pictură

LAURA LUCIA MIHALCA –  Director şi redactor şef al revistei Art Out, curator, artist plastic, studentă anul II  Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Istoria şi Teoria Artei

RĂZVAN TULAI – fotograf, student anul II Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, Facultatea de Arte Plastice, secţia foto-video

ALEX ALEXANDRESCU – fotograf, freelancer, student anul II Facultatea de Informatică, Universitatea Titu Maiorescu

REGULAMENT

1. Concursul – expoziţie €œSpirObiectiv se adresează tuturor elevilor de liceu din Bucureşti care doresc să îşi exprime creativitatea, sentimentele şi preocupările prin creaţii originale având ca mijloc de exprimare limbajul     fotografic.

2. Concursul are 2 secţiuni:

-secţiunea 1: macro

-secţiunea 2: urban sau emoţii – la alegere

3. Pot participa cu fotografii elevii tuturor colegiilor, liceelor, a grupurilor şcolare şi şcolilor profesionale din Bucureşti.

4. Fiecare elev are dreptul să se înscrie în concurs cu o singură lucrare la fiecare secţiune sau doar la una dintre acestea.

5. Menţionăm că la a doua secţiune se poate participa doar  cu o singură fotografie, la una dintre cele două teme propuse.

6. Predarea lucrărilor se va desfăşura în intervalul 9.05-16.05.2011.

7. Data limită de predare este 16.05.2011.

Orice lucrare trimisă după termenul limită nu va fi luată în considerare.

8. Lucrările vor fi aduse la sediul liceului şi predate organizatorilor, sau pot fi trimise prin poştă:

Colegiul Naţional “Spiru Haret”, strada Italiană, nr.17, sector 2, Bucureşti.

Participantul va declara pe proprie răspundere că el este autorul fotografiei, iar dacă în fotografie apar alte persoane, va declara că are acordul acelor persoane de a fi fotografiaţi.

Criterii jurizare:

– compoziţia/compunerea imaginii

– originalitatea mesajului/ideii din imagine

– relaţia cu elementul/ elementele din fotografie – modul în care se raportează concurentul la elementul surprins în fotografie. Raportarea la temă.

Pentru fiecare criteriu in parte, fiecare membru al juriului va acorda o nota de la 1 la 10. Se adună notele acordate de toţi membrii juriului şi se face clasamentul, astfel se va vedea clar departajarea.

9. Pentru identificarea fiecărei lucrări, trebuie aplicată o etichetă(pe verso) pe care vor fi înscrise: numele şi prenumele executantului, denumirea liceului, clasă şi numărul de telefon şi/sau adresa de e-mail  – pentru comunicări ulterioare.

10. Lucrările vor fi predate numai pe bază de semnătură.

Profesor de desen coordonator: Sanda Amarandei.

11. Dimensiunile maxime admise sunt de 50/70 cm şi pot fi realizate pe orice tip de suport.

12. Fotografiile trebuie predate atât pe hârtie fotografică, cât şi în format digital, un CD-dacă sunt realizate cu aparatură digitală.

Formatul acestora trebuie să fie de minim 13/18 cm, fără limitări maxime.

Fotografiile în format digital vor fi de minim 2000 dpi pe latura maximă.

13. Lucrările care nu întrunesc aceste condiţii vor fi respinde automat de organizatori.

14. În funcţie de numărul de participanţi, va fi ales locul organizării expoziţiei corespunzător desfăşurării evenimentului, urmând ca acesta să fie comunicat în timp util.

15. Lucrările selecţionate în prealabil vor fi expuse, urmând ca un juriu de specialitate să stabilească care vor fi câstigatorii.

16. Vernisajul expoziţiei va avea loc pe data de 27.05.2011.

Tot atunci va avea loc premierea castigatoriilor.

Premiile sunt asigurate de organizatori şi de sponsori.

17. Lucrările vor fi returnate castigatoriilor după închiderea expoziţiei.

18. Participanţii au luat la cunoştiinţă şi sunt de acord cu folosirea copiilor lucrărilor lor la manifestările ulterioare şi/sau la materiale publicitare.

19. NU se percepe taxă de participare la concurs.

20. La festivitarea de premiere se vor distribui chestionare de feedback, de care echipa de organizare a proiectului va ţine seama la organizarea următoarelor ediţii.