Vernisajul Expozitiei Adina Nanu: “MODA in interbelic”

11 mai · 18:30 – 20:30

Cercul Militar National, Sala de Expozitie din str, Constantin Mille

Lector: Adina Nanu

In cadrul Lunii Bucurestilor (9 mai – 9 iunie), va invitam la vernisajul expozitiei de costume din perioada interbelica, din colectia doamnei Adina Nanu. Gazda noastra ne va povesti despre specificul modei feminine si masculine din perioada interbelica si ne va incinta cu piesele selectate pentru aceasta expozitie. O parte dintre piesele din expozitie vor f…i vazute pentru prima data de publicul larg.

ADINA NANU preda de peste 50 de ani cursuri de Istoria Artelor, Istoria Stilurilor si a Costumului la Universitatea Nationala de Arte si Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, din Bucuresti.

A publicat peste 30 de volume despre arta, din care ultimele sint Arta pe om (Editura Compania, 2001), si Vezi? Comunicarea prin imagine (Editura Vizual, 2002).

Arta Stil Costum, prima si singura istorie a costumului universal scrisa in Romania, a aparut intr-o prima forma mai restrinsa la editura Meridian in 1976. A fost reeditata intr-o varianta extinsa si o prezentare grafica deosebita la Editura NOI in 2006.

Participare pe baza de inscriere la [email protected]