În perioada aprilie – august 2011, cea de-a doua ediție Papergirl Iași vine din nou în întâmpinarea împătimiților de artă și nu numai. Adoptând stilul băieților care distribuie ziare în SUA, papergirls și paperboys vor împărți desene, fotografii, picturi, schițe, stenciluri și caricaturi pe stradă, în mod aleatoriu, trecătorilor.

De asemenea, tot în cadrul proiectului, cei interesați pot participa la workshop-uri de creație sau vizita expoziția, ce va avea loc la final. Un element nou în Papergirl Iași va fi atelierul de biciclete, unde veți avea ocazia de a crea modele originale, mai puțin obișnuite și după bunul plac. Oricine poate să participe la aceste evenimente.
Proiectul se desfășoară anual și are 3 etape:

Strângerea lucrărilor

Contribuțiile artiștilor sunt trimise prin poștă sau aduse personal, ca la final sa fie incluse în rolele cu lucrări. Reproducerea lor nu va constitui ocupația noastră, prin urmare, lucrările vor fi trimise în forma lor finală. Se acceptă lucrări din toată România și chiar și din afara țării. Iași este doar un centru de desfășurare a evenimentului în sine, pe baza lucrărilor primite până pe 1 august 2011.

Expoziția

Înainte ca rolele de artă să fie distribuite toate lucrările strânse pot fi văzute într-o expoziție ce durează 1-2 săptămâni. Ele pot fi privite, răsfoite, dar nu și cumpărate! Toate lucrările strânse vor fi distribuite în stradă la finalul expoziției.

Distribuția

Papergirls și paperboys se întâlnesc într-o zi prestabilită, pentru a distribui rolele cu lucrări de artă prin oraș, pe biciclete. Toată lumea este invitată la acest eveniment, indiferent dacă a contribuit sau nu cu vreo lucrare de artă.

După toate astea, dăm o petrecere!

Mai multe detalii si informatii puteti afla pe site-ul Papergirl Iasi: www.papergirliasi.com