Paris en 28 Gpixels, par  deux photographes français Arnaud Frich et Martin Loyer. (cea mai mare fotografie realizata vreodata in Lume)

http://www.paris-26-gigapixels.com/index-en.htm

Fotografia Parisului în 26 de gigapixeli, realizată de fotografii francezi, permite vizualizarea Oraşului Luminilor în cele mai mici detalii.

Pe de altă parte, ei au fost nevoiţi chiar să facă imaginea neclară în anumite zone pentru a evita acuzaţiile de atingere adusă vieţii private.

Potrivit jurnaliştilor publicaţiei franceze “20 minutes”, proiectul lui Frich şi Loyer reprezintă cea mai mare fotografie realizată vreodată în lume.

“Parisul în 26 gigapixeli” reprezintă cel mai important proiect pentru cei doi fotografi francezi care au mai realizat astfel de cadre la ceremonia de învestitură a preşedintelui american Barack Obama.

Mijloace colosale au fost folosite pentru a se ajunge la un rezultat impresionant.

Ei au asamblat 2.346 de fotografii, adică 138 de coloane pe 17 rânduri, luate cu două aparate foto, fixate pe un capăt motorizat.

Fotografia, găzduită pe o pagină web, este însoţită de o temă muzicală din filmul lui Jean-Pierre Jeunet, “Amelie”, pentru a crea o ambianţă tipic pariziană la descoperirea oraşului.