Editura Blumenthal a lansat

“Mărturii despre artă și viață – Marcel Guguianu, schițe și aforisme”

Editura Blumenthal a lansat miercuri, 6 aprilie, la Muzeul Național al Literaturii Române, albumul “Mărturii despre artă și viață – Marcel Guguianu, schițe și aforisme”, în prezența autorului Lucia Valentina Stanciu, a artistului și a numeroși invitați.

Oameni de cultură și politicieni au salutat apariția inedită a acestui volum care conține, pentru prima dată laolaltă, peste o mie de gânduri ale maestrului Guguianu, 109 schițe ale lucrărilor acestuia, semnate de artist, dar și imaginea autoportretului pictat de Guguianu.

La evenimentul de lansare, al cărui amfitrion a fost directorul M.N.L.R., Lucian Chișu, au fost prezenți și primarul orașului Bârlad, Constantin Constantinescu, deputatul Adrian Solomon, istoricul Florin Rotaru și președintele Ion Iliescu.

În deschidere, Lucia Valentina Stanciu a ținut să mulțumească, în primul rând, artistului Guguianu, pentru timpul și tot sprijinul acordat în realizarea acestui album.

Vădit emoționat, din jilțul lui Mihail Sadoveanu, maestrul Guguianu a salutat această apariție editorială și pe cei prezenți, la finalul evenimentului primind din partea domnului prof. dr. Victor Crăciun, președintele Ligii Românilor de Pretutindeni “Medalia Jubiliară Constantin Brâncuși”, în semn de prețuire a creației sale.

Prezent la lansare, președintele Ion Iliescu a ținut să o felicite pe autoarea cărții, jurnalista Lucia Valentina Stanciu, cât și editura Blumenthal pentru apariția acestei cărți, precizând că Marcel Guguianu este “unul dintre clasicii școlii românești, care ne reprezintă și ne va reprezenta estetic. Este un poet în realizările sale, ale creației în arta noastră grafică, în sculptură”.

Albumul “Mărturii despre artă și viață – Marcel Guguianu, schițe și aforisme” este disponibil și online, pe www.blumenthal.ro.

Blumenthal, București, Str. Dionisie Lupu 31, www.blumenthal.ro, [email protected]

Tel. +40 21 310.53.52