Revista de cultură,civilizaţie şi atitudine morală prezinta un interviu realizat de George Roca cu Antonio Calderon fondatorul fundatiei Artejescal din Madrid.

ANTÓNIO CALDERÓN DE JESÚS

“Am aflat că proiectul video „Artejescal prezintă arta românească” a durat mai mulţi ani şi a cerut mult efort. Care este obiectivul acestui vast proiect?

António CALDERÓN DE JESÚS: Artejescal, în colaborare cu Centrul Internaţional de Artă (Centiart), lucrează la un proiect de promovare a artiştilor români pe piaţa internaţională de artă. Dorim să îi convingem pe aceştia de posibilităţile de care dispunem şi să le oferim instrumentul prin care să obţină recunoaşterea pe care o merită. Proiectul video este doar  una din  modalităţile prin care dorim să obţinem acest lucru.

George ROCA: În total, vorbim de câţi artişti români şi despre ce oraşe/zone ale României?

António CALDERÓN DE JESÚS: Numărul de artişti care au participat la proiectul video este foarte mare. Au fost intervievaţi în jur de 1000 de artişti. Din păcate, nu vom putea să îi includem pe toţi în cele nouăzeci de DVD-uri pe care le edităm. Am vizitat şi intervievat artişti din Iaşi, Botoşani, Suceava, Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, Slatina, Dolj, Corabia, Caracal, Balş, Cetate, Craiova, Roşiorii de Vede, Alexandria, Timişoara,  Bucureşti, Ploieşti, Târgu Jiu, Piteşti şi multe alte sate şi oraşe mai mici din toată România.”

Citeste articolul complet:

http://www.revistasingur.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=4445:interviu-cu-antonio-calderon-de-jesus&catid=56:altele&Itemid=105