AM SPUS CULTURĂ!

Un număr pilot. Cu Oigăn. 98 pagini. Clubul Țăranului. Numărul 0.

Dragoș Bucur. 112 pagini. Control Club. Numărul 1.

Alexandrina. 108 pagini. Tago Mago. Numărul 2.

Alex Gâlmeanu. 112 pagini. Control Club. Numărul 3.

Tragem linie.

S-a lansat numărul 5. Am hotărât să amânăm numărul 4. Direct 5. Kultuhaus, 17 martie.

Iei revista. Marius Manole pe copertă. Începi să o răsfoiești. Metrobranding: „Conform miturilor, în urma unei apocalipse, România e singura care scapă. Știi care e brandul la care ne vom uita asa în urma?! România! N-ar merita și țara asta un film?”

Dai pagini… „Am nişte înregistrări din liceu. O să le pun la un moment dat pe net, sa râdă lumea de mine, cu primul meu trio de jazz. Eram îngrozitori.” – Saxofoane. Mihai Iordache.

Pauză.

Ți-a atras ceva atenția. „Muzica e un instrument emoțional care nu trebuie asociat cu nimic ce ține de suprafața superficială pe care o reprezintă politicul.” – Take It Easy Hospital. Must read.

Continui.

Coverstory. Marius Manole. „Știi cum e în actorie? E ca și cum tu te duci acuma și îți dă cineva o veste proastă. Și tu nu știi cum reacționezi. Tot timpul, tu spui că «Dacă acuma mi-ar spune că s-a întâmplat ceva cu mama, eu aș fi pregătit.». OK. Dar în momentul în care vine chestia aia, nu știi – că te-apucă tremuratul, că te-apucă plânsul, că-ncepi să urli, că nu faci nimic, că nu-ți scapă o lacrimă, te duci, spui «da, unde e? Mă duc, ce tre` să fac?»… Nu știi. Așa e în scenă.”

Între „Un teatru” şi Teatrul Naţional. Valentina Zaharia. Literatură şi fotbal. Radu Paraschivescu. Teo, Pisica Pătrată, Bogdan Şerban. Punct.

Doar o trecere rapidă „în revistă”. Dar per total 112 pagini. De articole. Interviuri. Recenzii. Primii paşi şi cu publicitate.

Numărul 5. Un an. Am spus cultură!

Pe www.revistaartesimeserii.ro sau în format print, de răsfoit în Cărtureşti/Café Verona, Ceainăria Act, Shift Pub, Green Hours, Mătăsari 17.

Making of al rAM nr.5:  http://www.youtube.com/user/asociatiapaspartu#p/a/u/0/GVDeALcIqGc