Nordic FilmFest prezintă cele mai apreciate producţii cinematografice din Europa de Nord!!

Asociaţia Culturală Macondo împreună cu Clorofilm, organizează la Noul Cinematograf al Regizorului Român, în perioada 24-27 februarie 2011, Nordic FilmFest – o selecţie de producţii recente remarcabile din ţările Europei de Nord. Selecţia cuprinde filme de animaţie pentru copii, filme multipremiate la festivalurile internaţionale şi trei premiere absolute: Nimic personal / Nothing personal, de Urszula Antoniak – filmul din deschiderea festivalului, Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri încrucişate de Mika Kaurismäki şi Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Legături de sânge de Tomas Alfredson care va marca şi închiderea festivalului.

Selecţia peliculelor indică direcţiile cinematografice pe care merg cei mai apreciaţi cineaşti din Europa de Nord. Filmele prezintă subiecte variate, de la poveşti emoţionante despre singurătate, gelozie, divorţ, la poveştile pentru copii, în care regăsim plăcerea de a ne aventura în lumea plină de peripeţii a insectelor şi plantelor, sau filme despre puterea de a o lua de la capăt şi despre prietenii neaşteptate.

Deschiderea oficială va avea loc joi, 24 februarie, la ora 18:30, cu premiera Nimic personal / Nothing personal de Urszula Antoniak, film care a obţinut în 2009 la Festivalul Internaţional de la Locarno,  nu mai puţin de şase premii.

A doua zi din festival este dedicată portretului Mika Kaurismäki. Vom începe cu două documentare născute din pasiunea regizorului pentru Brazilia, jazz, flamenco şi tango: Brasileirinho – Grandes Encontros do Choro / În ritm brazilian şi Sonic Mirror / Muzica magică în care muzica şi ritmul sunt văzute ca o cale de comunicare fundamentală a omenirii. Muzica este emoţie. Muzica este comunicare. Muzica are identitate. Muzica ca un limbaj universal pentru a exprima speranţa, dragostea, bucuria şi ambiţia. În încheierea zilei dedicate regizorului, vă aşteptăm la proiecţia în premieră a filmului semnat de acelaşi autor: Haarautuvan rakkauden talo / The House Of Branching Love / Iubiri încrucişate.

Festivalul va continua cu filme dedicate celor mici şi cu producţii elogiate la festivalurile internaţionale, închiderea oficială având loc duminică, 27 februarie la ora 20:30, cu altă proiecţie în premieră: Låt den rätte komma in / Let the Right One In / Legături de sânge de Tomas Alfredson.

Toate filmele sunt prezentate în versiune originală, cu subtitrare în limba română.

Preţul unui bilet întreg este de 10 RON, iar pentru studenţii până în 25 de ani de 7 RON.

Programul integral al evenimentului poate fi accesat şi pe website: www.ncrr.ro şi va fi adăugat zilnic pe facebook pe pagina Noul Cinematograf al Regizorului Român.

Nordic FilmFest este organizat de Asociaţia Culturală Macondo şi Clorofilm, cu sprijinul High Five International Cinema Distribution Support şi Media European Commission.

Parteneri media: LiterNet.ro, feeder.ro, Cinemagia.ro, Observator Cultural, 24-FUN, metropotam.ro, Modernism.ro, Teen Press, OnlineStudent.ro.