Vineri, 11 februarie 2011, la Muzeul Național de Artă al României, în cadrul expoziției „Destine la Răscruce. Artiști evrei în perioada Holocaustului” a avut loc decernarea premiilor „Margareta Sterian”. Premiile au fost oferite de domnul Mircea Barzuca, fondatorul Fundației Margareta Sterian și al premiului pentru muzeografie, acordat în memoria artistei Margareta Sterian (1897-1992).

Juriul format din criticii și istoricii de artă Octavian Boicescu, Pavel Şuşară, Cristian Robert, Velescu, Gheorghe Vida și Ioana Vlasiu şi a hotărât decernarea a trei premii Margareta Sterian pentru următorii specialiști:

–          Doamnelor Dana Crișan și Monica Enache pentru expoziția Călătorie în Bretania. Artiști francezi și români descoperind cultura bretonă deschisă în iunie 2009 la Muzeul Departamental Breton din Quimper și octombrie 2009 la Muzeul Național de Artă al României.

–          Doamnei Ruxandra Garofeanu pentru întreaga activitate curatorială desfășurată la Galeria Dialog.

–          Domnului Sebastian Duicu, pentru conceptul şi organizarea expoziţiei Icoana Maicii Domnului la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

La premiere au fost prezenți alături de membrii juriului și premianți mai multe personalități ale culturii bucureștene.

Foto: Cotin Miroi