Atelier interactiv de istoria artei “Misterele Egiptului Antic”
Atelierele interactive de istoria artei despre Egiptul Antic se adresează în special copiilor începând cu 4 ani până la 11 ani şi sunt organizate în perioada 6-27 februarie 2011, duminica între 11 şi 12:30 la Librăria Cărtureşti, str. Arthur Verona nr. 13-15.
Modalitatea de lucru constă în prezentări vizuale interactive urmate de activităţi practice (desen, pictură, colaj, modelaj, decupaj, mimă şi scenete, puzzle, creaţie vestimentară şi decoraţie interioară.) care au rolul de a fixa mai bine cunoştinţele şi de a le dezvolta copiilor creativitatea şi spiritul artistic.
Temele atelierelor se vor concentra pe descoperirea geografică si agricolă a Egiptului prin povestea Nilului, prezentarea principalelor monumente (temple, piramide) şi a misterioasei descoperiri a comorii mormântului faraonului-copil Tutankhamon, vom cunoaşte diferite personalităţi ce au marcat istoria şi arta egipteană şi vom încerca să înţelegem complicatul sistem al zeilor antici.
Practic vom picta feluci, vom construi piramide, vom rezolva puzzle-uri ne vom crea propriul costum egiptean utilizând păpuşi de hârtie şi diferite modele decorative. Vom învăţa despre reprezentările faraonului şi despre armata sa, vom descoperi animale fantastice precum sfinxul, grifonul şi serpopardul, ne vom scrie numele cu ajutorul hieroglifelor şi vom afla procedeul producerii papirusului şi rolul scribului în Egiptul antic.
Încurajăm prezenţa unui părinte mai ales în cazul copiilor de vârstă 4-5 ani. Toate materialele lucrate sau primite în timpul atelierelor rămân în posesia copiilor.
Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele şi vârsta copilului la [email protected] şi [email protected]. Locurile disponibile sunt în număr de 20 şi înscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere duminicale; în cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru că materialele de lucru se procură din timp. Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita în contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache.
Vă aşteptăm cu drag!
Atelier de lectură şi creaţie “Lumea dragonilor”
Pentru că din cele mai vechi timpuri oamenii au fost fascinaţi de dragoni, balauri şi zmei şi la sugestia micilor noştri specialişti pentru care lumea fanteziei este parte din viaţa lor, vă oferim un nou atelier despre „Lumea dragonilor” în perioada 5-26 februarie 2011, de la 17 la 18:30 la librăria Cărtureşti din cadrul Muzeului Ţăranului Român.
Atelierele de lectură şi creaţie despre dragoni încearcă să îi plaseze în lumea artei, a unor binecunoscute cărţi de copii ca Hobbitul şi a ecranizărilor realizate recent cum ar fi Eragon, Harry Potter şi Beowulf. Practic vom încerca să folosim diferite modalităţi de lucru îmbinând lectura unor pasaje din basme şi cărţi, proiecţia unor scurte episoade din filme şi ne vom folosi imaginaţia pentru a ilustra, picta, modela, crea proprii noştri prieteni.
Vom încerca să povestim pe înţelesul copiilor şi să ilustrăm cu opere de artă legendele sfântului Gheorghe şi a sfintei Margareta din Antiohia. Vom călători în spaţiul nordic, asiatic, slav şi românesc pentru a afla diferenţele între balauri, zmei, smogi, dragoni în diferite culturi şi epoci istorice. Pentru că spaţiu românesc este profund legat de mitul Dracula, vom pătrunde în lumea cavalerilor ordinului dragonului alături de Vlad Dracul şi Vlad Ţepeş pentru a ne crea scuturi heraldice şi măşti cu însemne.
Pentru detalii şi înscrieri vă rugăm să ne contactaţi cu numele şi vârsta copilului la [email protected] şi [email protected]. Locurile disponibile sunt în număr de 10 şi înscrierea se face pentru toate cele 4 ateliere; în cazul în care nu se poate ajunge la un atelier, un alt copil trimis de dvs. poate participa, banii nu se restituie pentru că materialele de lucru se procură din timp.
Încurajăm prezenţa unui părinte mai ales în cazul copiilor de vârstă 4-5 ani. Toate materialele lucrate sau primite în timpul atelierelor rămân în posesia copiilor. Costul de 130 Ron pentru modulul lunar se poate achita în contul deschis la banca Transilvania sucursala Obor RO83BTRL04401201834602xx pe numele Oana Marinache.
Vă aşteptăm cu drag!
Recent Comments