Contemporary Acts of Kindness: o seară caritabilă la Opera Națională din București

Design Yourself și Opera Națională București, sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național, vă invită luni, 6 decembrie 2010, să luați parte la un eveniment special: Contemporary Acts of Kindness.

Integrat Stagiunii de Artă, evenimentul Contemporary Acts of Kindness va fi marcat de mai multe momente distincte, menite, fiecare, să contribuie la construirea unei seri perfecte, într-un spațiu-simbol și o atmosferă rafinată.

La ora 19:00, va fi vernisată expoziția de fotografie contemporană Imagine. Now!, care va aduce în atenția publicului mai mult de 50 de fotografii, toate făcând parte din colecția de artă contemporană a Design Yourself. Cadrele, semate atât de fotografi de renume (Răzvan Anghelescu, Marius Bărăgan, Valentin Călinescu, Cristian Crisbășan, Oltin Dogaru, Alex Gâlmeanu, Cosmin Gogu, Cornel Lazia, Ionuț Staicu, Ciprian Strugariu), dar și de fotografi tineri, exponenți ai noii generații de creativi (Vlad Brăteanu, Mihai Bumbu, Alex Conu, Gabi Moisa, Ioan Nicolae, Cristian Radu, Roro Șerban).

Toate lucrările expuse vor putea fi achiziționate în timpul evenimentului. Banii astfel strânși vor fi folosiți pentru a aduce spriritul Crăciunului în câteva dintre orfelinatele din București.

La ora 19:30, cei prezenți la eveniment vor putea asculta, pentru prima dată în Opera Națională din București, cel mai recent proiect al muzicientilor Cristian Horia și Emilian Florentin Gheorghe: When Violin Meets Guitar.

La ora 20:00, Belinda Liu, cel mai sonor nume al designului vestimentar tânăr din România, va prezenta, pentru prima dată în România, colecția pe care a arătat-o publicului internațional în cadrul London Fashion Week: La Marquise de Sade. Colecția imaginează femeia contemporană ca o medie armonică între femeile din scrierile Marchizului de Sade și o Maria Antoaneta actuală. Lejere și totuși sofisticate, nobile uneori, alteori frivole, ținutele imaginate de Belinda se constituie, rotund, într-o imagine proaspătă a femeii zilelor noastre, serioasă și ludică în același timp.

Nu vreau să folosesc un clișeu însă cred, cu tărie, că decembrie este o lună a altruismului și a carității. Nu neapărat pentru că în restul anului am fi răi, ori egoiști, ori meschini. Ci pentru că în decembrie reușim parcă, toți, să ne relaxăm puțin și să vedem că în jurul nostru sunt o mulțime de oameni care au nevoie de ajutor. Noi, echipa Design Yourself, am decis să ne donăm întreaga colecție de fotografie contemporană, în speranța că o parte din copiii care se află în grija statului vor avea un Crăciun mai cald. Sperăm pe de o parte ca aceste fotografii să fie cumpărate luni, ca să ne atingem scopul. Sperăm însă, pe de altă parte, ca gestul nostru să-i determine și pe alții la acțiuni similare. Dragoș Farmazon, Director Design Yourself.

Stagiunea de Artă este un proiect inițiat și produs de Design Yourself, în parteneriat cu Opera Națională din București, sub patronajul Ministerului Culturii, Cultelor și Patrimoniului Național. Proiectul își propune o serie de evenimente care au loc în fiecare zi de luni, în spațiul Operei Naționale din București, evenimente socio-culturale care vizează o arie mare de exprimări artistice (pictura, sculptura, grafica, arhitectura, designul de interior și designul vestimentar, muzica, teatrul, filmul, dansul, literatura), toate contextualizate într-un plăcut cadru de socializare.