Academia Internationalã a Ceramicii (AIC) cu sediul la Geneva impreunã cu Atelierele de Artã din Franta ( AAF), sub patronajul UNESCO, a organizat in luna septembrie 2010, la Paris, o serie de manifestãri internationale in domeniul ceramicii, un prilej unic pentru ceramisti, designeri, institutii, galerii, asociatii, colectionari, de a examina acest teritoriu in intreaga sa realitate.
A.I.C.  este singura asociatie care reprezintã interesele ceramistilor din intreaga lume, afiliatã la UNESCO din 1954.
Romania se bucurã de prezenta a cinci membre in aceastã prestigioasã Academie: Ioana Setran, Arina Ailincai, Cristina Popescu Russu, Emilia Chirila si Gherghina Costea.

Circuits céramiques
acesta a fost titlul sub care muzee importante si zeci de galerii din Paris si-au deschis portile pentru a face cunoscutã continuitatea, contiguitatea, discontinuitatea, superpozitiile, convergentele acestor teritorii ale ceramicii contemporane.

La Muzeul Sèvres – Cité céramiques puteti admira panã la data de 10 ianuarie 2011
l’Exposition de l’ Académie internationale  de la céramique
-peste 200 de membrii AIC – si
La scène française contemporaine
– panorama ceramicii franceze- 110 artisti ceramisti.

La Muzeul de Arte decorative (Musée dArts Décoratifs –La scène française contemporaine) – se poate face o incursiune in colectia de ceramicã modernã si contemporanã a muzeului, peste 1100 de piese, panã la data de 20 februarie 2011.

Cristina Popescu Russu

Sèvres- Cité céramique
2, place de la Manufacture 92310
Contact presa :
Sylvie Perrin, tel. + 33(0)1 46 29 38 38

Les Arts Décoratifs
107, rue de Rivoli
75001Paris
Contact presa:
Marie- Laure Moreau
tel.+33(0)1 44 55 59 93

Foto: Cristina Russu