Muzeul Ţăranului Român – cunoscut pe vremuri şi ca Muzeul de la Şosea, va continua ciclul său de conferinţe vizând dezbaterea publică a problematicii vaste a tradiţiilor în cultura română actuală. Conferinţele se adresează publicului larg, în mod special tinerilor specialişti din domeniile umaniste şi se organizează în fiecare lună, la Clubul Ţăranului.

Joi, 4 noiembrie 2010, de la ora 18:00, la Clubul Ţăranului, se va dezbate tema Satul românesc, sat European?

Participă:

Iaromira Popovici (jurnalistă Dilema Veche)

Alina Jantea (D.C. Communications)

Gabriel Giurgiu (jurnalist TVR)

Bogdan Voicu (sociolog Institutul de Cercetare a Calităţii Vieţii)

Moderator:

Vintilă Mihăilescu (antropolog / SNSPA)

Nu se poate să nu fi văzut măcar o dată, pe unul sau altul dintre drumurile ţările, plăcuţa cu „Sat European”. V-aţi întrebat însă ce se ascunde în spatele acestui indicator, ce au făcut atât de deosebit localnicii ca să merite acest apelativ? Mai mult, ce înseamnă în general, pentru un sat românesc actual, să fie „european”? Invitaţii acestei Conferinţe de la Şosea vor încerca să vă lămurească.

Despre celelalte ediţii ale Conferinţelor de la Şosea puteţi găsi texte, fotografii, înregistrări audio şi loc de comentat, pe blog la:

http://www.muzeultaranuluiroman.ro/conferinte/

Partener: Clubul Ţăranului

Parteneri media : 24-Fun, Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, RFI, Port.ro, metropotam.ro, Hot News, webpr.ro, www.calendarevenimete.ro, LiterNet, Observator cultural, Cultura, modernism.ro, LacasuriOrtodoxe.ro, OnlineGallery.ro