Pictorita  Emilia Marinescu expune la Villa Rodizio, marti 23 noiembrie, incepand cu orele 19:00, o serie de lucrari cu o tematica destul de rar intalnita in pictura romaneasca, masca venetiana.

Măştile carnavalului sunt metaforic numite  “Umbre Veneţiene”, ele reuşind să identifice pasiuni sălbatice, iubiri de o zi, de o noapte, doruri ascunse sub un acoperiş de gheaţă dincolo de care nu există decât un infinit.

Misterul unui chip ascuns ne provoacă fiori, senzaţii şi trăiri pe care nu le putem controla, stări pe care le descoperim treptat.

Ea este frontiera depăşirii propriilor noastre limite şi simţuri.

Anomimatul conferit de mască ne metamorfozează în personaje  fascinante, în actori care  au roluri  extrordinare de conţi şi contese, inchizitori, marchize, arlechini, artişti,  dogi şi  curtezane. Astfel, se creează un spatiu atemporal, dominat de pofte,  senzualitate şi erotism, un refugiu al instinctelor primare.

Dorinţa de manifestare a caracterului dual al fiinţei umane, situate mereu la limita dintre sacru şi profan, se oglindeşte  în noţiunea de mască. Masca  are o identitate mistică, înzestrată cu puteri supranaturale, referindu-se la un timp de mult apus, atunci când a aparut iniţial, încă din Antichitate.

Accentele de cvartet clasic,  bodypainting-ul, cele peste 30 de tablouri, toate vor intregi atmosfera unei seri unice, a unei experiente de neegalat.

In premiera pentru o expozitie de pictura, vor fi expuse lucrari de arta plastica cu forme atipice ale ramelor, acestea fiind proiectate chiar de artista.

Insa marea surpriza a serii o reprezinta tablourile reversibile.

Un eveniment, pe  care cu siguranta nu merita sa-l ratati.

Partenerii oficiali:  Quart’Elle

Corelli Chocolate

Murfatlar, Via, Cultura

Rustifina Art

Partenerii media sunt: Caminul, Romania Libera, Kudika.ro, Sape seri, Port.ro, Zilesinopti.ro, Eggostudio.com, Styleandtehcity.ro, Modernism.ro, Luxury.ro.

Expozitia va ramane pe simeze pana pe data de 6 decembrie 2010.

Telefon 0723.33.20.73

Web: www.emiliamarinescu.ro