25.10.10, ora 19:30

UNA Galeria, Gen. Budisteanu nr. 10, Bucuresti

*.exe este un proiect vizual colaborativ mixt /un tip de investigatie asupra limbajului si perspectivelor de abordare ale unui grup de artisti care provin din zone artistice diferite /un proiect a carui rezultat final consta in diverse segmente, aplicatii sau actiuni performative independente din punct de vedere al referintelor narative, insa expuse impreuna, intr-un spatiu vizual-experimental comun.

*.exe – ca titlu de proiect – se raporteaza la un ‘exercitiu’ /in limbaj informatic – ‘executabil’ /propus intr-o echipa restransa, care poate avea un rezultat ‘de expus’ direct legat de sfera experimentelor si preocuparilor individuale – mai precis – ale celora care nu vizeaza neaparat un produs artistic obiectual final si concret, fara a fi insa nici simple actiuni ‘documentare’ alaturate intamplator.

Alexandru Patatics,
fundatia F O R M A T / 2010

Parteneri:

Universitatea Nationala de Arte, Bucuresti, cu sprijinul financiar al Centrului National al Dansului, Bucuresti

Artisti /proiecte vizuale:

Mitos Micleuseanu / Rupt (video)
“Rupt” este o “meditatie” asupra dogmei. Personajul principal, aparent un doctor (cercetator) se plimba pe teritoriul unui poligon de tragere. “Doctorul” are un dialog interior despre suicid si “Institutiile noastre
generatoare de patologii”

Mitos Micleuseanu / Terapie Intensiva (video)
static, claustrofobic / specialistul în gândire pozitiva ? / studenta ? NLP+R0 /
rezumat: Cel mai bine este în România!

Alexandru Patatics / places 2k4-10 (docu/photo-installation)
am documentat spatiul de locuit la fiecare mutare dintr-un loc intr-altul, intr-un scop pragmatic. Initial sunt importante doar dimensiunile si functionalitatea, ulterior perspectiva se schimba, stiind ca imaginile marcheaza o perioada ce va avea sa dispara definitiv. link-urile se formeaza in traseul obiectelor – unele pregatite pentru a fi impachetate, altele – ramase in permanenta ne-despachetate.

Jean Lorin Sterian / CADASTRE (video)
un film regizat de un apartament / 14 oameni + o camera video + 48h + 32 m2 = 19:55 minute film

Jean Lorin Sterian & Delia Oniga / Dating 2010 (performance)
Studiile. Studiile arata. Fata noastra e mai mult decat arata studiile. Nu o lasa sa-ti stea in cale. Fata noastra. Despre ce vorbim la o intalnire? Nu mai bine nu mai vorbim deloc? Asezati-va unii langa altii, cate doi, cate doi, si-o sa vorbim noi pentru voi. Beware! There really is no other way than dating.

Delia Oniga / The absolutely incredible difference between a clean sock and a dirty one (installation) / cu o pereche de sosete, una curata si alta purtata.

Colaboratori:

Cristina Epure – PR
Razvan Tun – asistent tehnic