MR Urban, personajul imaginat de echipa I love Bucharest ca simbol al bucuresteanului obisnuit, continua echilibristica sa cotidiana in animatii video ce vor fi difuzate pe monitoarele din statiile de metrou in perioada 15 octombrie -15 noiembrie.
Scenele realist-comice din viata cotidiana a acestui personaj sunt acum animate, continuand un scenariu urban cotidian comun, aventuri prin care am trecut, care ni s-au intamplat sau pe care le-am creat fiecare dintre noi.
Aceasta reprezinta o a doua etapa a proiectului cultural Aventurile lui MR Urban, dupa ilustratiile realizate de artisti pe dulapurile anticarilor de la Universitate in luna august a acestui an.
Proiect din cadrul programului de arta publica I love Bucharest, Aventurile lui MR Urban este organizat de Asociatia din Pod cu sprijinul Fundatiei MORA, Universitatea din Bucuresti, Asociatia “Cartea Veche”, Benjamin Moore Paints, Monopoly Media, TimeOut Bucuresti, Business Magazin, One, Gandul si Ziarul Financiar Dupa Afaceri. Proiectul este finantat de Administratia Fondului Cultural National.

Adresandu-se capitalei si locuitorilor sai, proiectul Aventurile lui MR Urban este un apel la buna crestere si o reflexie a realitatii citadine comune, dedicate schimbarii comportamentului civic al cetateanului din Romania si in special din Bucuresti.MR Urban este fiecare dintre noi, iar aventurile sale sunt in acelasi timp aventurile noastre cotidiene si mostre ale comportamentului nostru comun.

I love Bucharest este un program inovativ si de actiune, concentrat pe regenerarea spatiului public din capitala prin interventii artistice si proiecte de arta publica propuse si realizate de artisti vizuali. I love Bucharest este mai mult decat o declaratie, este o proiectare a unui viitor determinat de actiunile prezente ale artistilor, realizate pentru si impreuna cu locuitorii capitalei, institutii publice si companii private, prin proiecte educationale, animatii, interventii artistice, proiecte de arta publica si proiecte de arta comunitara, intr-o abordare angajanta, participativa si deschisa.Nascut in 2005 prin initiativa unui grup de tineri artisti, I love Bucharest a realizat deja o serie de proiecte de arta publica, animatii si interventii artistice precum Strada Cartii, Roll Up Art, Deseneaza pentru Bucuresti, Cine e Mitica? sau Bucharest metroART, independent sau in cadrul unor evenimente de amploare.
www.ilovebucharest.org