Atelierul “Introducere in tehnica animatiei stopmotion” isi propune sa apropie lumea ilustratorilor si a autorilor de carte pentru copii de cea a animatorilor.

Atelierul are doua parti – o parte teoretica, o discutie despre animatia de plastilina in tehnica stopmotion cu exemple din istoria animatiei, si o parte practica, un exercitiu de filmare in stopmotion pornind de la un scenariu simplu si un decor minimalist, in care se poate interveni si cu alte stiluri.

Program:
11:00 – 13:00 – Parte teoretica – Radu Igazsag
13:00 – 13:30 – Pauza
13:30 – 18:00 – Parte practica – Dan Munteanu

Va asteptam sambata, 18 septembrie, in Ceainaria Carturesti. Inscrierile se fac in limita locurilor disponibile, la adresa de mail [email protected]

Radu Igazsag – Absolvent al Facultatii de Arte Plastice din Cluj, Radu Igazsag a devenit o figura proeminenta a „generatiei ’80”, diversificand spectaculos temele si tehnicile filmului de animatie din Romania. Din 1995, Radu Igazsag desfasoara o remarcabila activitate didactica, numarand deja cateva promotii de studenti si masteranzi ai UNATC, pe care le-a initiat in secretele animatiei.

Dan Munteanu – Ilustrator freelancer de cativa ani, Dan Munteanu este specializat in cateva tehnici de ilustratii, stopmotion si animatie 2D. Puteti vedea lucrarile sale pe http://www.monoplan.ro/

SCBWI (Society of Children’s Book Writers and Illustrators) este o organizatie profesionala ce ofera servicii complete pentru cei care scriu sau ilustreaza carti pentru copii. Creata in Los Angeles in anii ’70, numarand astazi 19.000 de membri in intreaga lume, societatea actioneaza ca o retea de schimb de informatii intre scriitori, ilustratori, editori, agenti literari, librari, educatori. (http://scbwiromania.blogspot.com/ ).