Otherworlds este o expozitie de arta digitala ce reuneste lucrarile unora dintre cei mai cunoscuti artisti digitali romani ai momentului. Dragos Jieanu, Alex Popescu si Ioan Dumitrescu sunt recunoscuti in domeniu, lucrarile lor fiind publicate in prestigioase albume de arta digitala si obtinand numeroase premii pe plan international.

Vernisajul expozitiei va fi in data de 14 septembrie, la Centrul Cultural Calderon, ora 18:30. Lucrarile vor fi expuse timp de o luna de zile, asa ca va asteptam sa explorati lumile digitale create de catre cei trei artisti.

Galeria contine ilustratii realiste si concept art, cu teme predominant science fiction si fantasy. Fiecare lucrare descrie o lume deosebita iar printurile la rezolutie mare vor face din vizionarea acestora o experienta imersiva, privitorul putand explora in detaliu o lume noua. Lucrarile sunt realizate folosind tehnici diverse, de la pictura digitala la elemente 3D si fotografice. Rezultatul este unul ce face limita dintre real si imaginar sa fie una neclara, inspirand privitorul sa isi imagineze existenta intr-un univers diferit. Un alt element deosebit al expozitiei va fi mediul de prezentare, care va contine si prezentari multimedia ale lucrarilor pe ecrane LCD, unde vizitatorii vor putea observa atat procesul de creatie cat si felul in care sunt folosite lucrarile in industria de film si televiziune.

Centrul Cultural Calderon, aflat pe strada Jean Louis Calderon, nr 39, este un spatiu deosebit de interesant, intr-o vila renovata din zona veche a Bucurestiului, ceea ce ii da confera un aer aparte. Gazduieste in permanenta o gama larga de evenimente culturale, de la expozitii de arta plastica la intalniri cu teme literare.

Centrul Calderon este si gazda cenaclului de literatura science-fiction si fantasy ProspectArt, din cadrul SRSFF. Cu amabilitatea organizatorilor am discutat despre eventualitatea unei expozitii de arta digitala in acest spatiu, iar initiativa a fost acceptata.

mai multe visit-otherworlds.com