Expoziţie de pictură / Galeria de artă Cupola, (Piaţa Unirii), Iaşi.

Opening: joi 2 septembrie, 2010, ora 18.00

Sub titlul de “Perfect World” expoziţia de faţă propune un concept puternic şi fragil în acelaşi timp. Nu încercăm să analizăm sau să definim lumea ci mai degrabă să redăm o anumită atitudine sau stare pe care o considerăm noi ca fiind ideală.

Ceea ce numim noi atitudine ideală, exprimă în mod paradoxal o stare de normalitate, de armonie şi de relaxare.

Încă din copilarie ne este inoculată deseori o goană după perfecţiune, de care, de cele mai multe ori, în timp ne detaşăm şi nu o mai considerăm necesară. Dorinţa de a face ceva perfect este de fapt imboldul catre inovaţie şi evoluţie, parcursul fiind în acest caz mai important decît finalitatea.

Aspiraţiile pe care le avem cînd suntem mici ne ajută să descoperim lumea, cu aspectele ei pozitive şi negative deopotrivă. Acea lume pe care o observăm, deşi facem parte din ea, este lumea la care vrem să ajungem considerand-o calea spre independenţă.

Pe de altă parte, rezumînd  ideea de “lume perfectă” la o singură zi, ne detaşăm  de tot ce este considerat cotidian şi observăm că tot ce ne rămîne este independenţa pe care ne-o doream şi cînd eram copii, privită acum prin altă prismă de valori, dîndu-i acesteia noi semnificaţii cum ar fi relaxare, armonie, linişte, căutînd de data aceasta locul şi timpul perfect.

Marinela Botez & Claudiu Ciobanu

Contact:

Claudiu Ciobanu

visual artist & project coordinator

e-mail: [email protected]

tel: 0743292457