Atelierul de Productie si Unu la Unu, (tanara echipa care a castigat anul acesta misiunea si onoarea de a reprezenta Romania la Bienala de Arhitectura din Venetia) va invita joi, 12 august, la un preview al Pavilionului romanesc de la Bienala de Arhitectura din Republica Leului.

Idee
Ideea lucrarii este aceea a Spatiului-ca-exponat.
Unu la Unu (1:1) face referinta la scara la care se realizeaza expunerea.

1:1 la Venetia
Conceptul a luat nastere ca urmare a unui calcul simplu: suprafata Bucurestiului raportata la numarul de suflete care-l locuiesc. 94,4mp este spatiul ce revine fiecarui individ in parte. Aceasta relatie este reprezentativa pentru conditia urbana in Romania. Obiectul arhitectural, o prisma torsionata, delimiteaza acest spatiu, devenind o metafora a expunerii spatiului in sine.

Preview 1:1
Preview-ul expozitiei de la Venetia muta perspectiva de pe o abordare materiala, pe una imaginara, dar nu mai putin reala: constientizarea spatiului individual vs. cea a spatiului colectiv. Regula este la fel de simpla: in spatiul demarcat de 94,4 mp veti putea pasi doar cate o persoana pe rand, transpunand in acest mod la scara 1:1 relatia dintre individ si spatiul sau si, implicit, cea dintre individ si colectivitate.

Va invitam asadar la o lectie de meditatie, la un spectacol de creatie in care artisti contemporani vor profita pentru cateva clipe de cei 94,4 mp.

Mai multe pe atelieruldeproductie.ro si www.unulaunu.ro .