În imagine logo-ul brandului turistic al României şi imaginea de la care s-a inspirat.

Brandul turistic al României, cu sloganul “explore the Carpathian garden”, a fost lansat joi la Shanghai.

Brandul invită la explorarea “grădinii carpatice” în culori vii, predominant nuanţe de verde, dar şi albastru, galben şi portocaliu.

Firma care s-a ocupat de crearea acestui brand este THR TNS. Cercetarea a avut doua componente – una calitativa si una cantitativa – si s-a desfasurat in Romania si in cele opt tari stabilite ca piete principale prin Masterplanul pentru dezvoltarea turismului national (Austria, Italia, Franta, Germania, Marea Britanie/Irlanda, Rusia, Ungaria si SUA).

“La ultimul consiliu de brand, cei de la THR ne-au prezentat mai multe variante de identităţi vizuale ale brandului, cu diferite imagini şi diferite sloganuri, iar noi am votat-o pe cea actuală, care ni s-a părut cea mai potrivită. Există, de exemplu, o variantă doar cu «România» şi fără nicio imagine, alta care avea ca imagine o căşută şi alta cu o frunză de stejar”, a declarat pentru MEDIAFAX Lucia Morariu. Morariu, fost secretar de stat în turism şi proprietarul agenţiei Eximtur, a făcut parte din consiliul de brand şi a însoţit delegaţia României la Shanghai, la lansarea brandului turistic.

Potrivit Luciei Morariu, au fost prezentate mai multe variante de culori şi mai multe fonturi ale identităţii vizuale.

Frunza care apare în logoul ales de Consiliul de Brand s-a dovedit însă a fi cumpărată de pe un site internet care oferă elemente grafice contra unei sume modice.

Sloganul “explore the carpathian garden” a fost votat de consiliul de brand din peste zece variante propuse de THR, printre care “to be explored”, “only for travellers” sau “old country, new emotions”.

“Imediat dupa ce licitaţia de creare a brandului a fost câştigată de către THR-TNS, ministerul a constituit Consiliul de Brand, format din reprezentanţi ai celor mai importante asociaţii din turism, diverşi oameni de afaceri, printre care George Copos sau Radu Enache, proprietarul lanţului hotelier Continental, plus reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării şi ai Ministerului Afacerilor Externe. Consiliul de Brand a avut trei întâlniri, unde a fost prezentat stadiul creării brandului”, a adăugat Morariu.

Ea a precizat că cei mai importanţi operatori români de turism urmează să posteze atât pe site-uri, cât şi în cataloage şi în materialele de promovare identitatea vizuală a brandului.

Brandul turistic al României, cu sloganul “explore the Carpathian garden”, a fost lansat joi la Shanghai