Patru noi expoziţii readuc în atenţie pictura, sculptura, desenul şi studiul asupra vestimentaţiei la Palatele Brâncoveneşti, vineri 30 iulie, începând cu orele 17,oo.

ARTIŞTI DIN DIASPORA ROMÂNEASCĂ

CÂND PICTURA SURADE…CRISTINA ELINESCO face pictură abstractă, într-un spirit ludic, senin şi extrem de bogat în sugestii concrete, plural senzoriale. Seria de picturi pe alb propusă exaltă benefic cromatica, vie în sine şi pune în valoare jocul formelor. Este o operă inedită, ce foloseşte pictural gramatica colajului în beneficiul unei expresii tonice şi a unei personalităţi pline de forţă, luminată interior de o gravă, constantă candoare.

SCULPTURI IMATERIALE FLORENTIN TANASESCU (TANAS) practică o sculptură de tip minimalist prin activarea până la limite extreme a spaţiului, a aerului conţinut chiar de obiectele propuse. De altfel, materialitatea brută a unora, lemn, metal sau cauciuc este în mod constant contrazisă de componenta caligrafică a siluetei generale, ca şi cum esenţa demersului ar fi de ordin grafic. Hieratismul sculpturilor sale impune semnul ca vector al unei poetici esenţiale a sugestiei.

IMAGINE ŞI IMAGINAR  la  Cuhnia şi Foişor

GABRIELA CARAMAN CORUŢ / CORP ŞI  DECOR / galeria FOIŞOR

Un eseu expoziţional pe tema imaginii în modă care surprinde în câteva lucrări, schiţe şi o suită de filme realizate de autoare, diversele raporturi dintre trup, nuditate, veşmânt si podoabă de-a lungul timpului. O amplă documentare pe diverse teme ale compziţiei vestimentare este disponibilă pe casete video.

FLORIN MIHAI / HOR(S) DE PRIX  galeria  CUHNIA, ora 18,oo

Pictor şi mai ales desenator din familia marilor naratori, Florin Mihai este exponent al obsesiilor veacului media; subiectele lui vorbesc despre o ameninţare universală, o gravă luptă între om si natura ostilă ori sunt imagini de coridă tragică. Simbol al forţei, dinamismului dar şi al armoniei formelor generate de natură, calul este nobilul personaj favorit pentru imaginarul bogat şi neliniştit al desenatorului.

Doina Mândru

CONSILIUL GENERAL AL MUNICIPIULUI BUCURESTI

“Palatele Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului”

Strada Valea Parcului nr. 1, Mogoşoaia, Ilfov

Tel. 021-350 66 19; fax 021-350 66 18 www.palatebrancovenesti.ro