Sun Plaza lanseaza „Proud to B” – un proiect de terapie urbana impotriva perceptiilor negative asupra orasului si cartierelor

  • In vremuri tulburi, artistii sunt invitati sa le ofere locuitorilor orasului repere ale satisfactiei cotidiene
  • Perioada inscrieri: 16 iunie-16 iulie 2010

Sun Plaza, centrul comercial dominant din sudul Bucurestiului, demareaza “Proud to B”, un concurs de pictura care urmareste sa le ofere bucurestenilor si locuitorilor din zona de sud a capitalei argumente pentru care sa fie mandri de comunitatea si cartierul in care locuiesc. Lucrarile castigatorilor, precum si o selectie din cele ale participantilor vor fi expuse timp de o luna in pasajul pietonal subteran dintre statia de metrou Piata Sudului si centrul comercial Sun Plaza. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 21 iulie 2010.

Tema “Proud to B” abordeaza perceptiile negative ale locuitorilor despre Bucuresti si cartierul in care traiesc. “Proud to B” nu este un inventar al monumentelor si “emblemelor” consacrate ale orasului, ci isi propune sa surprinda multiplele fatete ale vietii cotidiene, cultura din comunitati, cu viata ei proprie. “Proud to B” poate fi si despre modul in care comunitatile se transforma, evolueaza, isi modifica si isi adapteaza spatiul pentru a-l acomoda nevoilor. Sau despre amprenta pozitiva adusa de “new comers” (cei care reactiveaza, reinventeaza), sau despre oameni obisnuiti. Sau despre oameni extraordinari. “Proud to B” este o tema pozitiva – cartierul nu este doar saracie materiala, ci si o bogatie uneori uitata. Participantilor li se solicita sa surprinda aspecte particulare ale dimensiunilor pentru care locuitorii sa fie mandri de comunitatile lor (cultura, oameni, forme de progres etc).

Competitia va fi jurizata de reprezentanti ai comunitatii artistice: Ruxandra Demetrescu – rectorul Universitatii Nationala de Arte, Erwin Kessler – critic de arta si Dan Popescu – manager si curator H’Art Gallery.

Castigatorul concursului va primi Marele Premiu in valoare de 1500 EUR, pentru alti cinci participanti urmand sa fie decernate cinci mentiuni speciale in valoare de 300 EUR fiecare.

Concursul este deschis oricarui artist, indiferent de varsta. Pentru a putea participa, artistii trebuie sa consulte procedurile de inscriere si regulamentul concursului pe pagina de Facebook a Sun Plaza.

Pentru mai multe informatii contactati Free Communication, persoana de contact Razvan Nastase ([email protected]. Tel. 0752 111 724).