După cum v-am obişnuit deja, continuăm să vă punem la curent cu cele mai elitiste evenimente. De această dată vă invităm să vă bucuraţi sufletul în cadrul inaugurării Colors Art Gallery, din Str. Puţul lui Zamfir, nr. 22-24, şi expoziţia intitulată: Les artistes Roumains et l’École de Paris. Expozitia ramane deschisa pana la data de 09.07.2010

Expoziţia pe care o propune Galeria Colors Art,  Les artistes Roumains et l’École de Paris, nu constituie o premieră în peisajul expoziţional românesc. Noutatea o reprezintă însă, faptul că, toate lucrările cuprinse în  această expoziţie, realizate de prestigioşi artişti români, sunt rodul unor căutări de mai bine de trei ani, făcute de această galerie, în întreagă lume. Chiar dacă unele dintre ele au mai participat la diverse manifestări artistice, la Paris sau în alte mari oraşe ale lumii, este pentru prima dată când  pot fi admirate şi în România.

Picturile reunite pe simezele galeriei bucureştene, aparţin unor pictori  al căror destin artistic a fost comun până la un punct cu cel al unor importanţi artişti francezi. Acest grupaj de lucrări reconfirma, cu evidenţă de necontestat, o trăsătură a creaţiei pictorilor din ţara noastră, anume că activitatea lor s-a dezvoltat într-o armonioasă sincronizare cu cea a artiştilor francezi, respirând cu libertate în geografia generoasă a aceluiaşi climat spiritual. Păstrându-şi notele distinctive ale personalităţii, creatorii români şi francezi au parcurs, în ansamblu, trasee comune în consonanţă cu provocările implicate în dinamică evoluţiilor estetice europene.

Pictura românească, se înscrie, aşadar, armonios în spaţiul spiritualităţii pariziene, lucrările din expoziţie aducând noi confirmări privind acest fenomen cultural remarcabil şi reconfirmand contribuţia de seamă a creatorilor români la îmbogăţirea patrimoniului european  şi mondial.

Arta Modernă în România începe cu Constantin Brâncuşi. Dar liantul care i-a unit  pe toţi artiştii români de la Constantin Brâncuşi până la Jules Perahim, şi amintim acum,  doar pe Victor Brauner şi Jacques Herold, a fost unul singur, Parisul şi Şcoala de artă de la Paris.

Toate marile mişcări artistice ale lumii, începând cu impresionismul, post-impresionismul, fovismul, cubismul, dadaismul, suprarealismul, până la artă abstractă a zilelor noastre, au început la Paris.

Toţi artiştii români care au trăit, au vizitat, au lucrat, au expus, dar mai ales au fost inspiraţi de atmosfera Parisului şi, totodată aparţin Şcolii  pariziene, sunt prezentaţi de Galeria Colors Art.

Fie că sunt reprezentanţi ai  postimpresionismului ca Michel Simonidy,  Dimitrie Berea, Lucian Grigorescu, Paul Scortescu sau ai artei moderne precum Constantin Brâncuşi, Marcel Iancu, Tristán Tzara, Victor Brauner, Jacques Herold, Gherasim Luca, Theodore Brauner, Aurel Cojan, Mircea Ciobanu, Magdalena Rădulescu, Alexandru Istrati, Natalia Dumitrescu etc, toţi aceşti artişti au făcut şi vor face parte mereu din Paris, vor rămâne pentru eternitate în istoria acestui oraş.