Vernisaj 1 iulie 2010

Galeria de artă contemporană RECYCLE NEST deschide in 1 iulie expoziţia Recycle Frame semnată de artistul Andrei Ciubotaru.
Jonglând cu forme artistice prestabilite, artistul Andrei Ciubotaru repune în discuţie ideea de cadru, de limită, de graniţă separatoare între două realităţi: „opera de artă” pe de o parte, şi lumea în mijlocul căreia ea apare, pe de alta. Nedelimitat, obiectul artistic se pierde în oceanul de obiecte care ne înconjoară şi tocmai de aceea artistul îşi asumă sarcina de a atrage atenţia asupra acestei limite care îl defineşte: rama.
Dincolo de rolul său funcţional, rama a căpătat în timp şi valenţe estetice, menite uneori să o integreze în imagine, alteori să o contrazică prin forme, culori sau texturi. În Recycle Frame, artistul îşi propune nu doar o re-folosire a materialului din care rama e confecţionată, ci o mult mai serioasă rediscutare a conceptului de cadru.
Reciclat astfel, cadrul (rama) nu mai are doar rolul formal de a marca delimitarea dintre două lumi. Cadrul devine o lucrare, un obiect artistic autonom, întrucât funcţia sa este redimensionată. Reciclarea lui la nivel conceptual are şi un rezultat fizic surprinzător. Devenind un obiect de sine stătător, cadrul conţine propria lume ca o operă de artă independentă, iar pentru acest efect artistul apelează atât la anumite sugestii ale figurativului, cât şi la accente abstracte.
Expoziţia va fi deschisă pînă în data de 16 iulie.

BUCUREŞTI, STRADA ICOANEI 17, [email protected],

WWW.RECYCLENEST.RO
MARŢI, MIERCURI, JOI, VINERI 17.00-21.00, SÂMBĂTĂ 13.00-21.00, tel. 0357 452 382