Centrul Cultural Francez din Timişoara are plăcerea să vă invite

în perioada 18 – 20 iunie la

BEGA BULEVARD

Primăria Municipiului Timişoara va organiza şi anul acesta, în perioada 18 – 20 iunie, festivalul “Bega Bulevard“. A treia ediţie a sărbătorii Canalului Bega se va desfăşura între Podul Tinereţii şi Podul Traian. Canalul Bega, deţine un potenţial turistic, semnificativ parcurgând întregul oraş. Parcurile atractive de-a lungul canalului, formează un adevărat “bulevard verde”, care oferă timişorenilor o varietate de posibilităţi de recreere agrement, sport şi de divertisment, mai ales în zona centrală.

O dată în plus, “Bega Bulevard” doreşte să atragă atenţia asupra importanţei canalului Bega pentru oraş şi asupra posibilităţilor pe care acesta le oferă.

Pe parcursul celor trei zile, timişorenii se pot bucura de activităţi informative, de divertisment şi culturale.

Agenda festivalului va cuprinde o serie de concerte, spectacole, demonstraţii de navomodele şi numeroase activităţi pentru copii, ateliere de desen, pictură, face painting şi jonglerii, expoziţii şi standuri de informare cu activităţi interactive, culturale şi artistice. Toate aceste manifestări se vor desfăşura între podul Tinereţii şi podul Traian, pe malul canalului Bega şi chiar pe apă. Timişorenii vor putea participa şi la concursul tradiţional de răţuşte de plastic care vor pluti pe Bega.

Vineri, 18 iunie, de la ora 21.00, va avea loc deschiderea festivalului cu spectacolul de operă “Carmen” de Georges Bizet, preluare în direct de la Palatul Artelor Regina Sofia din Valencia, Spania, în cadrul proiectului european Viva Europa 2010, Live Opera for European Cities. Dirijor: Zubin Mehta. Spectacolul va fi transmis pe un ecran uriaş, amplasat pe malul Begăi, vis a vis de terasa Flora, unde se vor amplasa scaune pentru public. Participarea este liberă.

Sâmbătă, 19 iunie, de la ora 19.00, Asociaţia FunkForum, care organizează “Zilele mass-media de expresie germană” sub forma unui turneu pop-rock în cadrul proiectului “Regiunea Culturală Alpi-Dunăre-Carpaţi”, oferă un spectacol la Bega Bulevard. Pe scenă vor urca formaţii din România, Ungaria, Italia, Franţa şi Germania. Cap de afiş este trupa “Bogaţi şi frumoşi” din Mannheim.

Tot în 19 iunie, pe scena de la Bega Bulevard, Centrul Cultural Francez din Timişoara pregăteşte FETE DE LA MUSIQUE – SARBATOAREA MUZICII. Astfel, de la ora 21:30 sunteţi invitaţi să-i descoperiţi pe rockerii francezi de la Slowly please, într-un concert extraordinar, pe malul apei.

Slowly Please, într-o lume în care totul se derulează prea repede, doresc să savureze în tihnă plăcerea de a împărtăşi un pop-rock cu influenţe de la Beethoven la David Guetta şi Iggy Pop.

Duminică, 20 iunie vă aşteptăm la deja tradiţionala cursă a răţuştelor şi la un concert cu trupa Cover Band, care va încheia cea de-a treia ediţie a Festivalului Bega Bulevard.


INTRAREA este LIBERĂ la toate evenimentele !