Unica ratiune pentru care o expozitie de acest fel are loc, este existenta unui grup. A unui grup dificil si problematic datorat diferentelor stilistice si dezacordurilor ideologice. Liantul acestui grup este spatiul, ceea ce ii confera unicitate, prospetime si uneori durere. Este campul de batalie a sexelor componenete, a stilurilor, a mediilor artistice si a puternicelor personalitati.

Din perspectiva stilistica, cei sase studenti ai Universitatii de Arta si Design, Cluj-Napoca, sectia Pictura din anul 3: Iulian Bisericaru, Mihai Nutu, Alexandra Serban, Gabriel Bica, Magdalena Amarioarei, respectiv anul 2, Mathieu Nozieres, se diferentiaza intr-o modalitate extrem de izbitoare, pornind de la mediul de lucru pana la imaginea rezultata. De la obiect la animatie, de la figurativ la abstract, aceste discrepante se compacteaza prin prisma dorintei artistilor de a se face vazuti si auziti intr-un spatiu nonconventional, ce nu a fost creat pentru un spatiu de expozitie.

Tema “sex and space”, traverseaza in opinia artistilor un drum extrem de lung si de complex din punct de vedere al motivelor si imaginilor abordate. Banalitatea si vulgaritatea temei a fost aleasa cu intentie la unison, provocarea artistilor fiind aceea de a creea dintr-o tema banala, care ce-i drept starneste un oarecare interes, o tesatura de imagini ce transforma superficialitatea si facilitatea acestei banalitati la prima vedere in sensuri profunde, ce sunt capabile sa puna probleme si sa transmita mesaje puternice si penetrante privitorului. Mare parte din lucrari abordeaza un erotism ascuns ce speculeaza relatia dintre sex si spatiu. Fiecare lucrarea are personalitatea ei, iar separate de titlul expozitiei, ar risca sa se piarda din sens sau din inteles. In contextul termenilor “sex” si “space” lucrarile imbraca o aura erotica si misterioasa. Lucrarile abunda de mesaje, de dorinta de a problematiza, de implicare sociala, de obraznicie si ironie, dar in acelasi timp de misticism si senzualitate.