Cafe-bar Manifest.

“Capitalizing Poverty. A brief history of the blues”. Prezentare de Heimo Lattner

Luni 14 iunie 2010 de la orele 20:00 va asteptam la Club Big Mamou, Splaiul Independentei nr. 2B, Bucuresti pentru o discutie despre blues. De unde vine acesta? Cum a ajuns pe plantatiile de bumbac ale Deltei fluviului Mississippi? Cum si-a croit drum pana in studiourile Sony Entertainment?

Blues-ul canta despre saracie, persecutie si munca grea, despre dragoste si dragostea tradata, despre sfintenie si pacat, despre experienta tragediei, a comediei, a betiei, disperarii sau bucuriei pure.

In prezentarea sa “Capitalizand saracia. O scurta istorie a blues-ului”, artistul Heimo Lattner face un arbore genealogic al blues-ului, de la inceputurile sale ca forma de distractie seculara si fortificare spirituala si pana la dimensiunile stilistice variate care au fost date de diferentierile regionale.

Heimo Lattner s-a nascut in Austria si traieste la Berlin. In lucrarile sale este interesat de explorarea densitatii urbane, a granitelor dintre corpul uman si spatiu, dintre artist si public, precum si de facilitarea unor experiente locale specifice. Face parte si din colectivul e-Xplo (www.e-Xplo.de). Instalatii si performance- uri ale sale au fost produse si prezentate la: ICA, Londra; PS1/MoMA, New York; Sharjah Biennale; Akademie der Künste, Berlin; Wexner Center, Columbus/Ohio; Baltic, Newcastle; Shedhalle Zürich; Club Transmediale, Berlin.

Heimo Lattner se afla la Bucuresti pentru o cercetare, in vederea realizarii lucrarii sale pentru KNOT – proiectul care ajunge in Romania in luna octombrie. (www.knotland. net)

Prezentarea de la Big Mamou e are loc in limba engleza si dureaza aproximativ 90 min.

Eveniment sprijinit de Forumul Cultural Austriac si realizat de Asociatia E-cart.ro in cadrul Departamentului pentru Arta in Spatiul Public.

Design grafic: Eduard Constantin

Multumiri: Doina Anghel, Oliver Baurhenn, Karin Cervenka, Madalin Geana