Anaid Art Gallery vă aşteaptă marţi, 26 iunie 2012, la ora 19:30 la seria de discuţii „De vorbă cu… / Let’s talk about… Art”.

Seria de discutii „De vorbă cu… / Let’s talk about… Art” se va relua in cadrul amplei expozitii „Visul lui Rembo” semnată Matei Arnăutu. Matei Arnăutu ne va dezvalui cum a pornit această expoziţie şi cum o intamplare personală aparent neînsemnată avea să fi dezvoltată în cadrul unei ample expoziţii personale. Matei Arnăutu este absolvent şi asistent la Universitatea Naţională de Artă Bucureşti, iar mediul cel mai apropiate de exprimare este cel al instalaţiei. Vom discuta de ce a ales acest drum, deşi este absolvent de pictură şi cum poate trăi un artist făcând instalaţii în România. Cine colectionează instalaţii în România? Câţi colecţionari de instalaţii sunt în străinătate? Ce inseamnă să faci instalaţii în România, dar în afara graniţelor ţării? Cât de costisitor este să faci o instalaţie şi ce presupune acest lucru?

„De vorbă cu… / Let’s talk about… Art ” este o platformă de discuţii şi dezbateri privind arta contemporană, prin care se încearcă atât familiarizarea şi integrarea fenomenului artistic contemporan românesc în societatea globală, cât şi modul în care arta românească se raportează la lumea globală. Seria de discuţii va porni de la expoziţia curentă de la Anaid Art Gallery şi fiind invitaţi artiştii care participă în cadrul expoziţiei alături de curatori, critici de artă etc. Discuţiile se vor axa atât pe modul în care un artist îşi concepe şi gândeşte proiectul expoziţional, cât şi pe felul în care se dezvoltă relaţia curator – artist, curator – galerist, artist – galerist sau artist – curator – galerist.

Discuţiile vor fi însoţite de proiecţii video ce reprezintă lucrări de artă contemporană din diverse spaţii.

Diana Dochia