Tabăra de pictură organizată de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” , ediţia a II-a, 3-16 august 2010, Borsec, judeţul Harghita

Apel de candidaturi:

Ediţia de anul acesta oferă 10 locuri unor artişti plastici cu vârsta cuprinsă între 25-35 ani.

La fel ca în ediţia anterioară, această tabără are ca scop familiarizarea tinerilor artişti cu istoria Holocaustului, mai precis cu tragedia istoriei evreilor din România (1939-1944), în vederea realizării unor lucrări de pictură pe această temă. Subiectul se încadrează în tema„Manifestări ale răului în istoria secolului XX”.

Institutul oferă transport Bucureşti-Borsec şi retur, cazare, masă, materiale de lucru (pânze, culori acrilice etc.) şi o acomodare cu tradiţiile evreieşti.

Experienţa va debuta cu un şir de conferinţe şi colocvii susţinute de specialişti – profesori şi cercetători din domeniul istoriei şi ştiinţelor socio-umane, evenimente la care vor participa şi supravieţuitori ai Holocaustului din România (3 zile). Restul timpului va fi alocat lucrului propriu-zis.

Cerinţe dosar de participare:

-studii superioare în domeniul artelor plastice şi experienţă în domeniul picturii;

-vârsta cuprinsă între 25 şi 35 ani;

-un curriculum vitae cu poză;

– un portofoliu cu minim 5 imagini reprezentative din creaţia personală.

Dosarele pot fi depuse până la data de 30 iunie 2010, la sediul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, str. Vigilenţei, nr. 3, sector 5, Bucureşti, de luni până vineri, între orele 9:00 -15:00 sau on-line, pe adresa [email protected].

Dosarele vor fi consultate de un juriu avizat, iar artiştii selectaţi vor fi anunţaţi la începutul lunii iulie 2010.

http://www.inshr-ew.ro/