Licitatie de exceptie, duminica 9 mai 2010, la Sala Galateca a B.C.U (str. C.A. Rosetti 2-6).

Licitaţia nr. 46 a Casei GOLDART propune colectionarilor lucrari de valoare cu preturi exceptionale. Incepand cu arta decorativa, unde propunem iubitorilor de arta trei piese de o rara frumusete  (o lampa de masa Daum Nancy, un « Nud » de femeie din portelan Rosenthal si un « Vas cu arcasi » Lalique, numerotat, piesa de catalog) trecand prin  sectiunea carte, unde oferim spre a fi licitate numeroase volume si in special manuscrise foarte valoaroase semnate de: Adrian Maniu (« Buchetul de trandafiri », adresat lui Stefan Luchian si « Colinda de Craciun » – 5 pagini de manuscris de avangarda), Gala Galaction,  Ion Agarbiceanu,  Mircea Eliade, Maresalul Averescu, Dimitrie Sturdza, Take Ionescu si doua scrisori ale Regelui Carol al II-lea, adresate lui Radu Cutarida si terminand cu sectiunea arta plastica, asupra careia voi insista in cele de mai jos, aceasta licitatie este extrem de densa calitativ.

Printre piesele de exceptie as enumera o natura moarta cu pensule de Alexandru Ciucurencu, (foto) un studiu pentru « Inmormantarea la tara » de Camil Ressu, o « Mahala ieseana » de Adam Blatatu, un « Apus de soare » de Nicolae Grigorescu, o « Cadana » de Theodor Aman, o « Bucovineanca in interior »  de Francisc Sirato, un superb peisaj mediteranean de Cecilia Cutescu Storck, o natura statica cu muscata de Gheorghe Popescu, un portret de tanara de Mihail Simonidy, o taranca sezand de Theodor Pallady si un superb vas cu liliac de Octav Bancila.

O noutate absoluta in licitatiile din Romania este vanzarea unei colectii de 88 de lucrari de pictura si grafica ale maestrului Ion Popescu Negreni (foto). Colectia, evaluata la 160000 lei (aprox 40000 euro) are un pret de intrare in licitatie de 125000 lei si va reprezenta nu numai o bucurie a sufletului pentru cel care o va cumpara ci si o investitie extrem de profitabila. In cazul in care nu se va vinde in intregime, atunci se vor pune in licitatie, separat, colectia de grafica la pretul de 30000 lei si colectia de pictura la pretul de 120000 lei. Daca totusi nu se vor cumpara nici in aceasta formula, atunci se va licita fiecare piesa in parte (detalii pe www.goldart.ro/ oferte speciale);

Pe site-ul nostru, www.goldart.ro, puteti vedea, de astazi, si doua lucrari noi : o natura statica de M. H. Maxy, ulei/carton (foto) si un peisaj din Mangalia de Paul Miracovici, (foto) provenind din colectia Emilia Miracovici, care vor putea fi licitate tot pe 9 mai.

Licitatia va avea loc la Sala Galateca a Bibliotecii Centrale Universitare, duminica 9 mai, incepand cu ora 11.00. Expozitia premergatoare licitatiei va fi deschisa in aceeasi sala vineri 7 si sambata 8 mai, intre orele 10.00-19.00.

Cu deosebita stima,

Luminita Ghildus

General Manager

Goldart Auction House

0040 21 3123167; 0744 36 33 10

www.goldart.ro

Anexe: Natura statica de A. Ciucurencu;

Natura statica de M. H. Maxy ;

Mahala ieseana de Adam Baltatu

Baza la Mangalia de Paul Miracovici

Festin roman de Ion Popescu Negreni