“Anca Mureşan este un exemplu hibrid. Expoziţia de faţă nu poate fi înţeleasă fără ca receptorul să ştie de proiectul ei precedent. E o pictură obsedată de centralitate, un horror vacui dezlănţuit. E o încercare de structurare prin aglomerare cromatică, fiecare centimetru pătrat de pînză mustind de informaţie. Acest tip de pictură obsedantă incearcă să anuleze dreptunghiul alb, e un Proteu care devine osatura şi carne prin asiduitate si consum psihic. Ei bine, lucrările din expoziţia de faţă procedeaza invers. E un demers logic care diluează structura imaginii. E o diluţie a zilelor, a realitaţii si memoriei. Lucrările Ancai devin fantome ale unei realităţi pierdute, nişte madlene care circumscriu un vid. E o revenire treptată la dreptunghiul alb initial. E o detensionare a necesitaţii formei, o diluţie asumata si împăcată.”

Extras din textul inclus în catalog şi semnat

Dan POPESCU

“Anca Mureşan ne face părtaşi la aceste căutări şi experimente de ritm şi cromatică a imaginii sensului picturii, a picturii ca pictură. Dar nu e doar atît. Persistă în acest moment un soi de amestec de spontaneitate şi intimitate, de calcul şi inefabil – care te subjugă, sau te lasă de-a dreptul indiferent, te leagă fedeleş, sau îţi acordă libertatea absolută a păsării din ceruri…

În toate e o dualitate dubitativă, extrem de subtilă! Dar prezentă ca o cicatrice veche. ”

Extras din textul inclus în catalog şi semnat

Vladimir BULAT

Mai multe informatii veti putea gasi in interiorul catalogului pe care va invitam sa-l descarcati in format PDF de aici.